14 Ιουνίου 2016

Συνασπισμός ΗΠΑ : Η SDF δεν θα προχωρήσει περαιτέρω στη Βόρεια Συρία μετά τη κατάληψη της Μανμπίτζ


ΜανμπίτζΟι στηριζόμενες από τις ΗΠΑ Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας (SDF) έχει ως στόχο την κατάληψη της πόλης της Μανμπίτζ (αρχ. Ιεράπολη) στη βόρεια Συρία, αλλά δεν υπάρχουν σχέδια για περαιτέρω προώθηση στη Βόρεια Συρία, είπε ο Κρίστοφερ Γκάρβερ, επίσημος εκπρόσωπος της υπό αμερικανική ηγεσία συμμαχίας κατά του ISIS , προς το πρακτορείο ειδήσεων ARA.
Σύμφωνα με το φιλοκουρδικό μέσο, αν το κυρίως κουρδικό SDF καταλάβει την Μανμπίτζ, που ελέγχεται από το ISIS, η πόλη της Ράκα θα γίνει ο επόμενος στόχος της ομάδας.  Αλλά, αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη.
«Οσον αφορά την επόμενη αποστολή που το SDF θα αναλάβει, δεν θα ήθελα να κάνω εικασίες σχετικά με μελλοντικές επιχειρήσεις ή να δώσω στο Da’esh (ISIS) οποιαδήποτε πληροφορία που θα μπορούσε να είναι χρήσιμη», είπε ο συνταγματάρχης Γκάρβερ. Η περιφερειακή σύμμαχος των ΗΠΑ, η Τουρκία, ανησυχεί ιδιαίτερα για τη κουρδική ανάπτυξης κατά μήκος των συνόρων Συρίας-Τουρκίας. Η Άγκυρα αποκαλεί τις Κουρδικές Λαϊκές Μονάδες Προστασίας (YPG), που αποτελούν σημαντικό μέρος των στρατευμάτων της SDF, τρομοκράτες.
Δήλωση Εκπροσώπου ο εκπρόσωπος συνασπισμού επιδιώκει το στόχο να σταματήσουν οι εντάσεις με την Τουρκία και να σημαίνει ότι η υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ δύναμη δεν την απειλή των τουρκικών «εθνικά συμφέροντα». Με τη σειρά της, η δήλωση αναδεικνύει το πραγματικό επίπεδο της ανεξαρτησίας του SDF για το συριακό πεδίο της μάχης. Οι λειτουργίες SDF προγραμματιστεί από το στρατό των ΗΠΑ, που υποστηρίζεται από τη δύναμη του αέρα των ΗΠΑ και με αιχμή του δόρατος τις δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ.
http://www.athina984.gr