06 Αυγούστου 2015

Άμεση δράση στο πλευρό των ανταρτών ανέλαβαν οι ΗΠΑ

https://pbs.twimg.com/media/CLLHy3tWsAEXiwZ.jpg
Ενεργό δράση στον συριακό εμφύλιο ανέλαβαν οι ΗΠΑ, με το Πεντάγωνο να επιβεβαιώνει επίσημα ότι αμερικανικά μαχητικά εξαπέλυσαν για πρώτη φορά επιδρομές κατά του συριακού εδάφους για να "υπερασπιστούν" μια αντάρτικη οργάνωση που εκπαιδεύτηκε και εξοπλίστηκε από Αμερικανούς.Η αμερικανική επιδρομή πραγματοποιήθηκε στις 31 Ιουλίου και είχε στόχο να υποστηρίξει την αντικαθεστωτική οργάνωση "Νέα Συρία" που μάχεται κατά του Άσαντ, αποκάλυψε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Μπιλ Ούρμπαν. "Πρέπει να δράσουμε για να υπερασπιστούμε την οργάνωση την οποία εκπαιδεύσαμε και εξοπλίσαμε", δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως οι Ηνωμένες Πολιτείες βομβάρδισαν θέσεις της τζιχαντιστικής οργάνωσης Αλ-Νόσρα, απαντώντας σε επίθεση που εξαπολύθηκε εναντίον των εκπαιδευμένων από τις ΗΠΑ ανταρτών. Εξάλλου, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ είχε δηλώσει πως η Συρία "δεν πρέπει να συγκρουστεί" με τις δυνάμεις που έχουν εκπαιδευθεί από τους Αμερικανούς για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος.

Σε αντίθετη περίπτωση, "επιπλέον μέτρα" μπορεί να ληφθούν προκειμένου να προστατευθούν, πρόσθεσε, αφήνοντας να πλανάται η απειλή αεροπορικών πληγμάτων εναντίον των δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ. Στα μέσα Ιουλίου, τουλάχιστον 56 αντάρτες που είχαν εξοπλιστεί από την Ουάσιγκτον εισήλθαν στη Συρία. Είναι η πρώτη ομάδα ανταρτών, η αποκαλούμενη Division 30, που υποτίθεται ότι μάχεται κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.
ΑΥΓΗ