10 Ιουλίου 2015

«Οι Έλληνες δεν ζητούν να μην πληρώσουν – Ζητούν δίκαιη συμφωνία»

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου
«Οι Έλληνες δεν ζητούν να μην πληρωθεί το χρέος. Δεν θέλουν λύση σε βάρος άλλων λαών. Θέλουν μια δίκαιη συμφωνία» επισημαίνει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου σε επιστολή της προς τους ομολόγους της στην Ε.Ε.
Στην παρέμβασή της η νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου ξεκαθαρίζει ότι το ερώτημα του δημοψηφίσματος δεν ήταν η έξοδος από το ευρώ, όπως «επέμεναν ορισμένοι από τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών και ορισμένοι ευρωπαίοι πολιτικοί».
Παράλληλα, διευκρινίζει ότι «Οι Έλληνες ψήφισαν "όχι" σε ποσοστό 61,3% για τα νέα μέτρα λιτότητας. Οι Έλληνες δεν ζητούν να μην πληρωθεί το χρέος παρ' ότι η πολιτική που εφαρμόστηκε τα τελευταία πέντε χρόνια και τα μέτρα που επιβλήθηκαν από την τρόικα αποδείχτηκαν ανεπιτυχή».
«Οι Έλληνες δεν επιθυμούν μια λύση σε βάρος των λαών των άλλων χωρών-μελών της ευρωζώνης... Αναμένουν από τους ευρωπαίους εταίρους να επιτευχθεί με την ελληνική κυβέρνηση μια συμφωνία και να σκεφτούν όχι μόνο τους αριθμούς αλλά και τις ηθικές αξίες που επιβάλλει η ιδέα της ενωμένης Ευρώπης. Οι Έλληνες περιμένουν να εφαρμοστεί μια δίκαιη συμφωνία» τονίζει η Βασιλική Θάνου.

Αναλυτικά η επιστολή της προέδρου του Αρείου Πάγου
thanou - Επιστολή της προέδρου του Αρείου Πάγου σε ανώτατους δικαστές της Ε.Ε. .pdf