06 Μαρτίου 2015

Τζιχαντιστής περιθάλπτεται στην Τουρκία

Σφοδρές αντιδράσεις Κούρδων από την επίσημη παραδοχή

Τζιχαντιστής περιθάλπτεται στην Τουρκία
Σε νοσοκομείο της Τουρκίας νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένος ένας τζιχαντιστής που πολεμούσε με το Ισλαμικό Κράτος στο κουρδικό Κομπάνι, στα σύνορα με τη Συρία.

Η παραδοχή ήρθε από επίσημη ανακοίνωση του περιφερειάρχη του Ντενιζλί το μεσημέρι της Πέμπτης. Όπως προκύπτει από αυτήν, ο τζιχαντιστής, τουρκικής καταγωγής, νοσηλεύεται στο Παμούκαλε.«Όπως όλοι οι πολίτες, έχει το δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη» αναφέρει η ανακοίνωση, όπως μεταδίδει η τουρκική Hurriyet.Η παραδοχή έχει προκαλέσει δριμύτατες αντιδράσεις στις τάξεις του κουρδικού πληθυσμού, την ώρα που η Τουρκία έχει κατηγορηθεί ότι συνδράμει στον πόλεμο του Ισλαμικού Κράτους, προμηθεύοντας τους τζιχαντιστές με οπλισμό και παρέχοντάς τους κάλυψη.


Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου ανακοίνωσε ότι η Τουρκία δεν θα μετέχει στις μάχες έναντι των τζιχντιστών στο Ιράκ, την ώρα που η Μοσούλη πολιορκείται, αλλά θα αρκεστεί σε υλικοτεχνική βοήθεια χωρίς αυτή να συμπεριλαμβάνει όπλα. http://www.newsbeast.gr/world/arthro/796543/tzihadistis-perithalptetai-stin-tourkia/