03 Φεβρουαρίου 2015

Κούρδοι ηγέτες θα επισκεφθούν την Αθήνα Αποκάλεσαν τον ΣΥΡΙΖΑ «αδελφό κόμμα»

Κούρδοι ηγέτες θα επισκεφθούν την Αθήνα
Οι συμπρόεδροι του φιλοκουρδικού Λαικού Δημοκρατικού κόμματος (HDP) της Τουρκίας κ.κ.Σελαχατίν Ντεμιρτάς και Φιγέν Γιουσεκντάγκ σχεδιάζουν να επισκεφθούν την Αθήνα και να συναντήσουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, γράφει η εφημερίδα Hurrijet Η επίσκεψη πιθανολογείται για τον Μάρτιο αλλά δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πρόγραμμα, έχουν γίνει όμως προκαταρκτικές συνομιλίες με συμβούλους του πρωθυπουργού.
Η εφημερίδα αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι οι δυο συμπρόεδροι του HDP έστειλαν συγχαρητήριο μήνυμα στον κ. Τσίπρα για την  εκλογή του, αποκάλεσαν τον ΣΥΡΙΖΑ «αδελφό κόμμα» με το οποίο τους ενώνουν οι ίδιες αξίες και υποσχέθηκαν αλληλεγγύη και συνεργασία.

Η Hurriyet γράφει ότι οι δυο συμπρόεδροι στο μήνυμά τους στον Έλληνα πρωθυπουργό τόνισαν ότι μια ισχυρή συμμαχία και αλληλεγγύη θα ξεπεράσει κάθε είδους καταπίεση και αδικία την οποία επιβάλει το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα. Σημειώνουν  επίσης ότι ο Σύριζα έχει υιοθετήσει ως βασικές αξίες του την ισότητα και την διεύρυνση των ελευθεριών των καταπιεζόμενων εθνων.
BHMA