13 Δεκεμβρίου 2014

Το Τουρκικό ΥΠΕΞ για την έκθεση για την CIA


http://rojhelat.info/en/wp-content/wene/Childern/childerns_-_prison.jpg
Kούρδοι Ανήλικοι φυλακισμένοι στις Τουρκικές φυλακές "Εξπρές του Μεσονυκτίου"

«Ένα θετικό βήμα για την διαφάνεια η έκθεση που αποκαλύπτει σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων»Ανησυχία προκάλεσε η έκθεση για τις μεθόδους ανάκρισης της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.Η τουρκική πρωτεύουσα θεωρεί θετικό βήμα την έκθεση που αποκαλύπτει σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτα τα βασανιστήρια.
Το Υπουργείο Εξωτερικών στη σχετική ανακοίνωση του αναφέρει τα εξής:
«Γίνεται αναφορά για διάπραξη σοβαρών παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις επίσημες αμερικανικές αρχές κατά την εν λόγω περίοδο».
Το Τουρκικό ΥΠΕΞ υπενθυμίζει ότι «η διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών είναι μια από τις βασικότερες ευθύνες των σύγχρονων δημοκρατιών».
«Οι πρακτικές στις οποίες κάνει αναφορά η έκθεση δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθούν δικαιολογημένες. Δεν μπορεί υπό οποιοσδήποτε συνθήκες να γίνουν αποδεκτά τα βασανιστήρια και οι υπόλοιποι βάναυσοι, απάνθρωποι ή υποτιμητικοί τρόποι μεταχείρισης ή τιμωρίας.»
Το Υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει επίσης την ανάγκη να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης όσοι κινούνται εκτός νόμου.
ΤRT-ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ