18 Νοεμβρίου 2014

"Το ότι οι γενναίοι είναι θαρραλέοι δεν σημαίνει ότι κι όλοι οι θαρραλέοι είναι γενναίοι."

http://www.antinews.gr/Antitheseis/ti-afise-piso-tou-o-basilis-zisis-/ti-afise-piso-tou-o-basilis-zisis-.jpeg
Πρίν ενάμιση χρόνο  ο δημοσιογραφικός κόσμος και ολάκερη η Ελληνική κοινωνία αποχαιρετούσε στην Αριστέα Μπουγάτσου Μια  Ελληνίδα δημοσιογράφος η οποία δεν πήρε ποτέ κανένα βραβείο για την προσφορά της στην αλήθεια αλλά την κοσμούσε η φράση "Το έγραψε η Αριστέα, άρα είναι έτσι "  Πολλοί συνέδεσαν το Αντί με δύο δημοσιογραφικές αποκαλύψεις κανείς όμως δεν τόλμησε να πεί το αυτονόητο, πως και μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1990 το να το κρατάς και να το διαβάσεις σε έβαζε σε μπελάδες .Κατά συνέπεια αλλο τα όσα το περιοδικό έβγαζε στην Κοινωνία και άλλο το έργο ενός μαχητικού ρεπόρτερ. Η διαφορά ανηλεής όταν εγκαταλείπεις την συνέπεια και συνέχεια λόγου και πράξης, ανηλεής όταν η δράση σου παράγει αντίθετα αποτελέσματα  σε σχέση με αυτά που συνιστούσαν την ιδεολογία σου. Είναι η διαφορά αυτή που στο χρόνο μειώνει την αξιοπιστία σου.Μια αξιοπιστία που δεν μετριέται με αριθμητικά αποτελέσματα αλλά με τα όσα καθίστανται μέσω της δράσης του κτήμα ες αεί.Το να είσαι ασυμβίβαστος απέναντι σε μια καχεκτικότητα απαιτεί θάρρος , το να μην αναπαράγεις την καχεκτικότητα στον πνευματικό σου χώρο, η  γενναιότητα αυτή εξέλειπε.  


Υπάρχει μια διαλεκτική σχέση ανάμεσα στην αλήθεια και την ζωή αυτή δεν κατοικεί σε όσους θεωρούν την μάχη αποστολή αυτοκτονίας ή ποδοσφαιρικό αγώνα αλλά αντίσταση διαρκή απέναντι στην καχεκτικότητα. Η διαρκή αντίσταση αποτελούσε δομικό στοιχείο του Ελληνισμού όταν η αντίθεση γινόταν εκρηκτική ανάμεσα στα οράματα  και στην καθημερινότητα.Μέσα απο την αντίσταση διαμορφώνεις χαρακτήρα και ο χαρακτήρας σου αν είναι δημοκρατικός δεν επιτρέπει φαινόμενα κανιβαλισμού και λογοκρισίας. Στην σπορά σου φαίνεται η προσφορά σου και η καθαρότερη αλήθεια παράγεται απο την διαλεκτική και μόνο απο αυτή.Η δε διαλεκτική απαιτεί συνθέσεις  στην βάση του δημοκρατικού πατριωτισμού τούτος δε αποτελεί το καμίνι της ζωής που παράγει καθαρότερο μέταλλο και αφαιρώντας τις ξένες προσμίξεις


Ο θάνατος ενός νέου ανθρώπου είναι ένα φρικτό γεγονος και μόνο θλίψη μπορεί να προκαλέσει. ​Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκέπασε και ας βρεί την θέση του στον κύκλο της φωτιάς.
http://www.antinews.gr/Antitheseis/ti-afise-piso-tou-o-basilis-zisis-/