01 Μαρτίου 2014

Εποικοδομητικό ρόλο της Ρωσίας στο Κυπριακό ζητεί ο Τσιτσέκ

sigmalive/ΚΥΠΕ Η Τουρκία ανέμενε από την Ρωσική Ομοσπονδία να αναλάβει έναν πιο «ισορροπημένο και εποικοδομητικό ρόλο στο Κυπριακό», δήλωσε ο Πρόεδρος της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Τζεμίλ Τσιτσέκ.Σύμφωνα με την τ/κ εφημερίδα “Κίπρις”, ο κ. Τσιτσέκ συναντήθηκε χθες στην Άγκυρα με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Δούμας, Σεργκέι Ναρίσκιν.
Χαρακτήρισε την επίσκεψη της ρωσικής αντιπροσωπείας σημαντική και ουσιαστική, επισημαίνοντας ότι η τελευταία επίσκεψη Ρώσων επισήμων στην Τουρκία ήταν το 1998 και σημειώνοντας ότι θα πρέπει να εντείνουν τις αμοιβαίες επισκέψεις τους, γιατί «οι φίλοι θα πρέπει να συναντώνται πιο συχνά».

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Τσιτσέκ είπε ότι το πρόβλημα είναι άλυτο εδώ και 50 χρόνια. «Θέλουμε μια κοινά συμφωνημένη πολιτική λύση, με βάση την πολιτική ισότητα των δύο λαών. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών ξεκίνησαν. Ελπίζουμε ότι το πρόβλημα θα λυθεί τώρα με τις διαπραγματεύσεις  επειδή αυτή η διαδικασία διήρκεσε πάρα πολύ καιρό. Περιμένουμε από τη Ρωσική Ομοσπονδία να αναλάβει ένα πιο ισορροπημένο και εποικοδομητικό ρόλο στο Κυπριακό».