Λευκωσία: Μια συμφωνία που θα ικανοποιεί μόνο τη μια πλευρά δεν μπορεί να είναι μόνιμη, δήλωσε ο Ντερβίς Έρογλου, λέγοντας πως αναζητούν μια λύση που θα απαντά στο ερώτημα «ποιο είναι το αύριο σε αυτά τα εδάφη και θα επιτυγχάνει τη διαβίωση χωρίς ανησυχίες» καθώς και να ικανοποιεί και τους Τ/κ.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε συνάντησή του με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Ανεξάρτητων Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών Τουρκίας (MÜSİAD), ο Τ/κ ηγέτης ανέφερε ότι πολλές χώρες της ΕΕ, των ΗΕ και άλλες είναι υπέρ της συνέχισης των συνομιλιών με στόχο μια συμφωνία. «Εμείς θέλουμε η λύση που θα βρουν οι Τ/κ με τους Ε/κ να είναι μόνιμη. Μακάρι οι διαπραγματεύσεις που άρχισαν να καταλήξουν σε μια συμφωνία».

Ο κ. Έρογλου ανέφερε ότι από το 1968 και μετά η τ/κ πλευρά έχει δεχθεί όλες τις συμφωνίες που έχουν προκύψει, τις οποίες απέρριψαν οι Ε/κ αλλά επιβραβεύθηκαν από την ΕΕ που τους δέχθηκε ως μέλη, ενώ οι Τ/κ ζουν κάτω από «εμπάργκο», όπως είπε.

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι τα οικονομικά προβλήματα στην Κύπρο προέρχονται από τη μη λύση, πρόσθεσε, λέγοντας ότι σήμερα «και στο νότο, και στην Ελλάδα και σε κάποιες χώρες της ΕΕ υπάρχουν οικονομικά προβλήματα».

Ο Ντερβίς Έρογλου χαρακτήρισε την MÜSİAD από τους πιο ισχυρούς οικονομικούς θεσμούς στην Τουρκία, λέγοντας πως εύχονται για μια ισχυρή Τουρκία καθώς ενδυναμώνει και η δική τους θέση και πως «οι εγγυήσεις της Τουρκίας είναι για μας εκ των ων ουκ άνευ».

Ο Πρόεδρος της MÜSİAD, Ναίλ Ολπάκ, είπε ότι έχουν αντιπροσωπείες σε 73 μέρη και περίπου 7.500 μέλη. Στο εξωτερικό έχουν γραφεία σε 55 χώρες, είπε, προσθέτοντας πως έχουν φυτέψει και ένα δάσος στο όνομα του Ντερβίς Έρογλου στο οποίο φύτεψαν ήδη 100 δέντρα και του έδωσαν ένα σχετικό πιστοποιητικό – ενθύμιο.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ