08 Μαρτίου 2014

Ο Μπόνο κέρασε... πόνο την Μέρκελ

Με γλώσσα κανονικό λεπίδι, ο εκρηκτικός ιρλανδός ροκ σταρ, ο frontman των U2 και ακαταπόνητος ακτιβιστής εναντίον της φτώχειας, Μπόνο, κατάφερε μία ισχυρή χαραγματιά στην προτεσταντική ηθική της καγκελαρίου Μέρκελ. Αλήθειες είπε, εδώ που τα λέμε, αλλά με γλώσσα που σηκώνει... πιπέρι. Ο Μπόνο εμφανίστηκε υπό τους ήχους της ροκ... στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (των ευρωπαίων δεξιών, δηλαδη), το οποίο διεξήχθη στο Δουβλίνο. Ο τραγουδιστής είναι φίλος του ιρλανδού πρωθυπουργού, Έντα Κένι, ο οποίος μάλλον είχε την ιδέα να τον προσκαλέσει. Και όχι μόνο αυτό: Ο Μπόνο ανέβηκε στο βήμα και μίλησε ως πεπεισμένος Ευρωπαίος. Αναφερόμενος στην κρίση στην Ιρλανδία και στο ρόλο της τρόικας είπε:

"Ο ιρλανδικός λαός ξελάσπωσε τον ιρλανδικό λαό. Μας πήδ...ξαν, αλλά τα καταφέραμε. Η Ευρώπη είναι ιδέα αλλά πρέπει να γίνει συναίσθημα".
Απευθυνόμενος προς την καγκελάριο Μέρκελ τόνισε: "Είπατε ότι η Ευρώπη έχει μία ψυχή. Όταν οι Αμερικανοί μιλάνε για τη χώρα τους δακρύζουν, οι Ευρωπαίοι δεν δακρύζουν".
"Πρέπει να υπάρξει πραγματική Ένωση της Ευρώπης και όχι γραφειοκρατική. Ειρήνη και δημοκρατία, όχι εθνικισμός και λαϊκισμός. Πρέπει να κρατήσουμε έξω τον εθνικισμό και εκείνους που στρέφονται εναντίον των μεταναστών", πρόσθεσε.
Και κατέληξε λέγοντας: "Ο κόσμος χρειάζεται την Ευρώπη και η Ευρώπη αρχίζει από εμάς".Το κοινό χειροκρότησε θερμά τον Μπόνο.
ΝΟΟΖ.GR