08 Μαρτίου 2014

Τα είπαν Ερντογάν - Ιλκέρ Μπασμπούγ

http://www.ant1iwo.com/cache/cfx_imagecr3/3382434B3670CF44887FCA81AA13D21E.jpg
Τηλεφωνικώς μίλησε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν με τον πρώην αρχηγό του τουρκικού στρατού Ιλκέρ Μπασμπούγ αμέσως μετά την αποφυλάκισή το βράδυ από τις φυλακές Σιλίβρι όπου βρισκόταν για 26 μήνες για την υπόθεση Εργκενεκόν.Ο Τούρκος Πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απελευθέρωσή του Ιλκέρ Μπασμπούγ.Κατά την έξοδό του από την φυλακή ο Ιλκέρ Μπασμπούγ δήλωσε ότι του έκλεψαν 26 μήνες από τη ζωή του και πρόσθεσε πως αυτοί που κινήθηκαν με μίσος και εκδίκηση τους κράτησαν στην φυλακή.
"Είναι μια αρχή σήμερα που με άφησαν ελεύθερο. Και οι φίλοι μου οι οποίοι είναι αθώοι σαν εμένα θα αφεθούν σύντομα ελεύθεροι. Αν αυτό δεν γίνει τότε δεν έχει καμιά σημασία η δική μου ελευθερία σήμερα", είπε ο Ιλκέρ Μπασμπούγ.Ανέφερε πως είναι ενδιαφέρον το ότι ο 26ος Αρχηγός των Τουρκικών Δυνάμεων έμεινε στην φυλακή για 26 μήνες. Όπως είπε στην φυλακή ένιωσε πόνο, αγωνία. Υπέφερε αλλά παρόλα αυτά δεν έχει κανένα αίσθημα μίσους ή εκδίκησης.
 
"Αυτό που ζητάμε είναι μόνο δικαιοσύνη. Όταν λέω δικαιοσύνη, εννοώ αυτούς που βρήκαν μερικές χειροβομβίδες στο Ουμράνιε και κατασκεύασαν μια φανταστική οργάνωση. Ποιοι το σχεδίασαν όλο αυτό; Εάν η Τουρκία θέλει να γίνει ξανά ένα κράτος δικαίου πρέπει να βρουν τους αυτούς", είπε ο Ιλκέρ Μπασμπούγ.