09 Μαρτίου 2014

Η σημαία στο Σότσι

- Δεν εμπιστεύομαι την ελληνική σημαία στους νεοναζί της χώρας που τη σέρνουν σαν ρετάλι στις λαϊκές και με βήμα ομαδόν στις επιθέσεις εναντίον των εγχρώμων δύστυχων μεταναστών.
- Δεν εμπιστεύομαι την ελληνική σημαία στα χέρια και στη σκέψη αχρείων εγχώριων πολιτικών που τη θεωρούν «ένα πανί» στα Ιμια, στην άκρη του Αιγαίου.
- Δεν εμπιστεύομαι την ελληνική σημαία απροστάτευτη στα χέρια βλαμμένων νεαρών «επαναστατών» που την ποδοπατούν.
- Δεν εμπιστεύομαι την ελληνική σημαία στους διεφθαρμένους πολιτικούς που τάχα την υπερασπίζονται στη δημόσια πλατεία.

- Δεν εμπιστεύομαι την ελληνική σημαία που κατασκευάζουν οι Κινέζοι και την πωλούν στις εθνικές επετείους.
- Λυπάμαι για την ελληνική σημαία που σαν ξεχασμένο σύμβολο κυματίζει ανάποδα σε δημόσιο κατάστημα.
- Αγανακτώ με τους χούλιγκανς οπαδούς αντιπάλων ομάδων που την καίνε και την ποδοπατούν στους λασπωμένους δρόμους.
- Θυμώνω με τους μασκοφόρους αναρχικούς που εισβάλλουν στο ρεζιλεμένο πανεπιστημιακό άσυλο, που την κατεβάζουν από την ταλαίπωρη Θεολογική Σχολή του Αριστοτέλειου και υψώνουν τη μαύρη σημαία τους, όμοια με τα ένστικτά τους.
Χαίρομαι που τη βλέπω να μπαίνει θριαμβευτικά πάντοτε στο παγκόσμιο στάδιο της Ολυμπιακής Ιδέας. Συγκινούμαι βαθύτατα με την ελληνική σημαία να υψώνεται το απόγευμα της λήξης των Ολυμπιακών Χειμερινών Αγώνων μπροστά στην παγκόσμια αθλητική οικογένεια στο Σότσι της Ρωσίας στις 23 Φεβρουαρίου. Η Ελλάδα πρέπει να ευχαριστήσει επίσημα την Ομόθρησκη Ρωσία, που έδειξε την ελληνική σημαία και μετέδωσε τον Εθνικό μας Υμνο σ' όλον τον πλανήτη.
Ο καλός μου φίλος που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, ο Νίνος Τζίκας, χρόνια υπηρέτης της Ολυμπιακής Ιδέας στη χώρα μας και από τους πρωτοπόρους του αθλητισμού της Θεσσαλονίκης -πρωτίστως στην ΧΑΝΘ-, μου έλεγε για την αγάπη των Ρώσων προς τους Ελληνες και τον κοίταζα απορημένος. Με την ελληνική σημαία στο Σότσι, δεν είμαι πια απορημένος.