03 Φεβρουαρίου 2014

«Πράσινο φως» Οικονομική συνεργασία Γαλλίας - Ιράν Περιμένοντας συμφωνίες στο θέμα των πυρηνικών

Αντιπρόσωποι γαλλικών εταιρειών επισκέπτονται την Τεχεράνη για να ξαναρχίσουν τις οικονομικές επαφές τους με την Ισλαμική Δημοκρατία, με ενεργοποίηση όαν επιλυθούν τα θέματα με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.
Μια σημαντική γαλλική οικονομική αποστολή στην οποία μετέχουν αντιπρόσωποι μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών και πετρελαϊκών εταιρειών έφτασε τη Δευτέρα στην Τεχεράνη προκειμένου να ξαναρχίσουν οι οικονομικές επαφές με το Ιράν εν αναμονή μιας συμφωνίας για το αμφιλεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Irna.Η αποστολή, που αποτελείται από 107 πρόσωπα, είναι σύμφωνα με το Irna "η μεγαλύτερη οικονομική και εμπορική αντιπροσωπεία" που έχει επισκεφθεί το τελευταίο διάστημα το Ιράν. Είχαν προηγηθεί αντιπροσωπείες από την Ιταλία, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Πορτογαλία και τη Νότια Κορέα. Το ταξίδι αυτό οργανώθηκε από την Medef, τη μεγαλύτερη ένωση εργοδοτών της Γαλλίας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αυτής δεν πρόκειται να υπογραφεί καμία συμφωνία, αφού βασικός στόχος της είναι να προετοιμαστεί το έδαφος για την επιστροφή των γαλλικών εταιρειών στο Ιράν, μια αγορά 76 εκατομμυρίων κατοίκων, εφόσον υπάρξει μια οριστική συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. Στη γαλλική αποστολή μετέχουν, μεταξύ άλλων, αντιπρόσωποι των γαλλικών αυτοκινητοβιομηχανιών Peugeot και Renault καθώς και της πετρελαϊκής εταιρείας Total.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ