24 Φεβρουαρίου 2014

Alumil: Μπαίνει δυναμικά στην αγορά του βορείου Ιράκ

Εγκαταλείπει το σχέδιο για παραγωγική επένδυση στην Τουρκία, ενώ στήνει μέσω συνεργάτη, παραγωγή και εμπορία συστημάτων αλουμινίου στο βόρειο Ιράκ.
http://eleutheriellada.files.wordpress.com/2013/11/alumil-570.jpg?w=472  της Άννης Καρολίδου.  Η «Αλουμύλ» κάνει τα επόμενα βήματα διείσδυσης στην αγορά του βορείου Ιράκ, ενώ πλέον έχει αποφασιστεί η αναστολή της παραγωγικής επένδυσης που σχεδίαζε για την Τουρκία, λόγω της υπερθέρμανσης που παρουσιάζει η τουρκική οικονομία.Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, o ελληνικός όμιλος, που εδώ και μία τριετία πραγματοποιεί εξαγωγές στο κουρδικό Ιράκ μέσω της Alumil Turkey, προχωράει στην παραγωγή συστημάτων αλουμινίου, δια του αποκλειστικού του συνεργάτη, μεγάλου κατασκευαστή τεχνικών έργων. 
Ο Όμιλος επέλεξε να κινηθεί μέσω του τοπικού συνεργάτη, μίας εταιρείας affiliated, προκειμένου να εκμεταλλευτεί την κατασκευαστική έκρηξη που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά τόσο ιδιωτικά έργα, όσο και δημόσια, τόσο κατοικίες, όσο και εμπορικά ακίνητα αλλά και κυβερνητικά έργα όπως σχολεία και νοσοκομεία. 
 
Στο πλαίσιο αυτής της επιχειρηματικής επιλογής, οργανώθηκε μόλις πρόσφατα, τον Ιανουάριο, το εμπορικό τμήμα, ενώ στήθηκαν μονάδες παραγωγής κουφωμάτων και υαλοπινάκων, ενώ εντός του έτους θα οργανωθεί και θα τεθεί σε λειτουργία και βαφείο. 
 
Για την Αλουμύλ, η παραπάνω συνεργασία και ανάπτυξη αποτελεί σημαντική κίνηση σε μία αγορά που βασικοί τροφοδότες είναι οι Τούρκοι. Ωστόσο, οι ανάγκες της περιοχής για νέες κατασκευές είναι μεγάλες οπότε ο ελληνικός όμιλος, με την εξειδίκευση που διαθέτει, μπορεί να διεκδικήσει μερίδιο. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στα πλάνα ιδιωτών κατασκευαστών είναι η ανέγερση 4.000 κατοικιών, ενώ  ήδη γίνονται οι προδιαγραφές για ένα πολύ μεγάλο εμπορικό κέντρο. 
 
Η Αλουμύλ, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία, με την ελληνική αλλά και τη βαλκανική αγορά παγωμένες, συνεχίζει να προσπαθεί την ανάπτυξη στο διεθνή χώρο. Οι πληροφορίες τη θέλουν να πηγαίνει πολύ καλά στις ΗΠΑ , όπου άλλωστε τον περασμένο Οκτώβριο ίδρυσε τη θυγατρική Alumil Fabrication, ενώ ομαλά εξελίσσεται και η σημαντικότατη συνεργασία με τους Γερμανικούς Σιδηροδρόμους, καθόσον έχει προδιαγράψει πολλά έργα που αναμένεται να ξεκινήσουν φέτος, της τάξης των 4-5 εκατ. το καθένα. Υπενθυμίζεται ότι η Αλουμύλ, θα παράγει για τη Deutsche Banh ειδικά συστήματα ηχοπροστασίας, για τις περιοχές από τις οποίες διέρχονται τρένα υψηλών ταχυτήτων, άνω των 300 χλμ/ώρα. 
 
Αυτή η συνεργασία αναμένεται να αποδειχθεί πολύτιμη για τον ελληνικό όμιλο, αφού θα μπορεί να επεκταθεί και στις γραμμές που διαχειρίζονται οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι.Συστηματικά, ο Όμιλος συνεχίζει τις προσπάθειες διείσδυσης και στην Αφρική από όπου περιμένει σημαντική ανάπτυξη από το 2016.Σε ό,τι αφορά στη φετινή χρονιά, το πρώτο τρίμηνο εξελίσσεται δύσκολα, κυρίως λόγω του μεγάλου πλήγματος που έχει δεχτεί η αγορά των φωτοβολταϊκών.