09 Ιανουαρίου 2014

Σαμαράς: Εντός ή εκτός Ευρώπης το δίλημμα των ευρωεκλογών

http://www.antinews.gr/wp-content/uploads/2014/01/DSC_1816.jpgΗ κρίση που μαστίζει την Ελληνική Κοινωνία είναι κρίση πολύμορφη και πολυεπίπεδη. Δεν είναι μόνο οικονομική κρίση , το επιστέγασμα της είναι η οικονομική δυσπραγία. Η κρίση σε επίπεδο  κοινωνικό και  πολιτιστικό, σε επίπεδο δημοκρατικών θεσμών- δεν έχει παροδικό χαρακτήρα , αποτέλεσε προϊόν βαθιάς ιστορικής διεργασίας και στο βαθμό που τα αιτία που την παρήγαγαν  μένουν στο απυρόβλητο είναι βέβαιο ότι θα επανέλθει δριμύτερη ακόμα καιν υπάρξει στοιχειώδη οικονομική βελτίωση.Επιγραμματικά  το κράτος παραμένει παρακράτος, ητο Σύνταγμα-παρασύνταγμα, το εκλογικό σύστημα νοθεύει την λαϊκή εντολή, η ενημέρωση προβληματική σε όλα τα επίπεδα της, η κοινωνική συνοχή ανύπαρκτη, η συναίνεση σε εθνικό επίπεδο άγνωστη, ο πολιτικός διάλογος σε πολύ χαμηλό επίπεδο, η απουσία συλλογικής εθνικής συνείδησης ορατή
Η Συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ η οποία και αποτελεί την βάση του κυβερνητικού σχήματος συνεργασίας εντοπίζεται μόνο σε επίπεδο κορυφής. Η Έλλειψη συμμαχιών σε επίπεδο κοινωνίας και σε πολιτικό επίπεδο υπαρκτή με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν οι αναγκαίες πολιτικές εφεδρείες .

Ενα απο τα κορυφαία μαθήματα τακτικής που έχει προσφέρει η δυτική πολιτική σκέψη είναι πως στην  πολιτική αν έχει κάτι καλό να το διατηρείς, αναγκαία λοιπόν η ειλικρινής προσήλωση στον σκοπό πέρα απο όποιο άλλο συμφέρον όποιου επιπέδου.Η Προσήλωση αυτή  πρέπει να έχει καθολικό χαρακτήρα και να μην εντοπίζεται μόνο σε ανώτερα ιεραρχικά επίπεδα.

Πολιτική είναι η τέχνη του προβλέπειν κατά συνέπεια πρέπει να δραστηριοποείσαι σήμερα πάνω σε αυτό που θα αποτελεί πραγματικότητα για τους άλλους αύριο.Αυτό βοηθά στο να μην παρασύρεσαι σε ένα τυχερό παίγνιο.Το που θα στηρίξεις τις ελπίδες σου αποτελεί κοινοτυπία να επαναληφθεί. μόνο στην πειθώ και στην πραότητα  Το να μην εγκαταλείπεις την στόχευση σου παρά  τα όποια ισχυρά πλήγματα τα οποία και έχουν αντίκτυπο στην κοινή γνώμη και επηρεάζουν την όποια πίστη και αφοσίωση της αποτελεί την ατραπό.

Σε περιόδους κρίσης το Κοινοβούλιο μιας χώρας αποτελεί τον πλέον βασικό παράγοντα σταθερότητας , το πλέον ισχυρό στρατηγικό σύμμαχο.Παράλληλα η ηθική αξία της πολιτικής στηρίζεται στην ελεύθερη επιλογή κάθε πολίτη. Το δίλημμα δεν επιβάλλεται ως προσταγή καθίσταται αναγκαίο μόνο μέσα απο σοβαρές διεργασίες σε κοινωνικό επίπεδο

Το ζητούμενο δεν είναι να διασωθεί το Ευρώ ή η  Ευρωπαϊκή Ενωση ή η Ευρωζώνη το διακύβευμα είναι να σωθεί η Ελλάδα,να διασωθεί η Ελληνική Κοινωνία και να εκπληρώσει την ιστορική του αποστολή το Ελληνικό Έθνος.Το μέσα απο ποιες συνθήκες θα πραγματωθεί μπορεί να το αποφασίσει μια ελίτ στο βαθμό όμως που έχει αφουγκραστεί την κοινωνία που έχει εδραιώσει μια σοβαρή σχέση επικοινωνίας και που την εκφράζει στον μέγιστο δυνατό βαθμό της.

Ο Μεθοδικός σχεδιασμός επιτάσσει μεθοδική σκέψη,σε συνδυασμό με την συστηματική δράση στοχεύουν στην  βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών μέσα απο καίριες παρεμβάσεις. Τούτο δε πραγματώνεται μόνο όταν υπάρχει  σοβαρή ενασχόληση και αφοσίωση τον καθ' ύλην αρμόδιων..

Δυστυχώς απο μια μεγάλη μερίδα του πολιτικού μας κόσμου επιλέχθηκε ο δρόμος της αντιπαράθεσης, της κλιμάκωσης της έντασης, της  προπαγάνδας, της ακατάσχετης φλυαρίας , των επικρίσεων, της προσπάθειας πολιτικής ατίμωσης , των ιταμών προκλητικών επιθέσεων. Το ότι μέσα απο αυτές τις διαδικασίες τα όποια ψιχία εθνικής ενότητας εξανεμίζονται δεν ενοχλεί και πολλούς.Ομως τούτο αποτελεί την πλέον αναγκαία και ικανή συνθήκη για την πραγμάτωση της Εθνικής στρατηγικής , άγνωστης έννοιας για τον Ελληνισμό στρατηγικό δόγμα για χώρες όπως η Αγγλία και η Γερμανία

Η ανοιχτή διαφοροποίηση αν όχι σύγκρουση με τον Γερμανικό ηγεμονισμό στο βαθμό που αυτός δεν μειώσει στο ελάχιστον τον ασφυκτικό εναγκαλισμό του Νότου  αποτελεί όρο πολιτικής επιβίωσης και δυστυχώς και θεσμικής και κοινωνικής σταθερότητας για τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου. Η Νέα πολιτική πραγματικότητα που θα προκύψει οσονούπω  σε επίπεδο Ευρωζώνης είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει αναταράξεις. Το αν το ντόμινο αυτό αποκτήσει και διάσταση εκτός Ευρώπης μέλει να το δούμε ώς και αν αυτό προκαλέσει την ανάμειξη των ΗΠΑ. Είναι απολύτως βέβαιο πώς ο Ευρωπαϊκός Νότος και δη η Ελλάδα χρειάζεται την συμμαχία των ΗΠΑ για να μπορέσει να εξισορροπήσει την Γερμανική Ισχύ.Ομως αυτή θα έλθει ως προϊόν σοβαρής διαπραγμάτευσης και όχι μέσα απο λογικές υποταγής ούτε απο λογικές που θέτουν σε κίνδυνο τα αμερικανικά συμφέροντα.Η Ισχύς ώς αποτέλεσμα της ικανότητας αποτελούν μια εκ των συνθηκών που ιστορικά σέβεται η Γερμανική διπλωματία.

 Ο Πολιτικός ελιγμός που πρέπει να πράξει ο Έλληνας Πρωθυπουργός είναι να μην μεταφράσει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ή των αυτοδιοικητικών εκλογών ως επιδοκιμασία ή αποδοκιμασία του κυβερνητικού έργου που έχει παραχθεί μέχρι σήμερα. Γνωρίζει άριστα πως το ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι σχεδιασμένο να παράγει κρίσεις κατά συνέπεια πρέπει να αποκωδικοποιήσει το αποτέλεσμα των διττών εκλογών ως λαϊκή εντολή και να την εκφράσει με απόλυτο τρόπο μαζί με όλο το πολιτικό σύστημα δεσμεύοντας άπαντες.

 Η Ανάπτυξη ορίζεται μέσα από ποιοτικά χαρακτηριστικά κατά συνέπεια δεν αρκούν μόνο οι αριθμοί και οι δείκτες. Η Φτωχοποίηση, και το αποτυχημένο αν όχι χρεοκοπημένο κράτος είναι η πραγματικότητα που βιώνει η Ελληνική κοινωνία.Πέραν λοιπών τον αριθμών, των εκλογικών ποσοστών της αποχής προέχει το Εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της Ελλάδας, η ενίσχυση με ποιοτικά χαρακτηριστικά του πολιτικού συστήματος της χώρας μας,η θεσμική θωράκιση του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, η διαμόρφωση ενός ισχυρού αξιόπιστου κράτους.

Και άλλες φορές πολιτικοί αρχηγοί βρέθηκαν ενώπιον σοβαρών πολιτικών και κοινωνικών κρίσεων ανάλογης κλίμακας και όχι μόνο στον Ελλαδικό χώρο.Επιβίωσαν μόνο όταν μέσα απο σταθερές πορείες μεταλλάχθηκαν σε εθνικούς ηγέτες. Το στρατηγικό πλάνο λοιπόν επιβάλλει επιστροφή στην λαϊκή βάση , πρόκειται για μια κίνηση η οποία μόνο θετικά παρήγαγε σε όσους το αποτόλμησαν. Η Μόνη δέσμευση δε που δεν δύναται να διαρραγεί εείναι αυτή απέναντι στον Ελληνικό λαό  και στο Ελληνικό Έθνος αυτή και μόνο αυτή
Antinews