09 Ιανουαρίου 2014

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ Και τώρα «σφάζονται» για τον Οζ στην Τουρκία

 Αν ο εισαγγελέας Ζεκερία Οζ λέει ότι τον απείλησε ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, κατά πάσα πιθανότητα αυτό είναι αλήθεια, δήλωσε ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάτογλου.Σύμφωνα με τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο Ζεκερία Οζ είναι ένας εισαγγελέας που για χρόνια υπηρέτησε το κράτος και δεν υπάρχει λόγος να πει ψέματα.Ο Κεμάλ Κιλιντσνάτογλου διερωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση δεν παραιτείται έπειτα από το σκάνδαλο διαφθοράς. "Για να παραιτηθεί κάποιος πρέπει να έχει το αίσθημα της ντροπής. Ένας άνθρωπος που εμπλέκεται στη διαφθορά δεν έχει τσίπα επάνω του», πρόσθεσε.Για τη δήλωση του Τούρκου Πρωθυπουργού ότι υπάρχει `παράνομη οργάνωση` εντός του κράτους, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου τον κάλεσε να κοιτάξει στον καθρέφτη και θα δει ποιος είναι αρχηγός αυτής της παράνομης οργάνωσης.


«Προειδοποίηση» βουλευτή του ΑΚP  "Το τέλος του θα το ετοιμάσει μόνος του", έγραψε στο λογαριασμό του στο τουίτερ ο βουλευτής του ΑΚΡ Αλί Ασλίκ για τον εισαγγελέα Ζεκερία Οζ, ενώ λίγες ώρες αργότερα επανήλθε λέγοντας ότι δεν είναι απειλή.Η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και του εισαγγελέα Ζεκερία Οζ πήρε μεγάλες διαστάσεις όταν ο Ζεκερία Οζ ανακοίνωσε πως δέχτηκε απειλές από απεσταλμένους του Τούρκου Πρωθυπουργού.Ο βουλευτής του ΑΚΡ ανέφερε πως ο εισαγγελέας Ζεκερία Οζ θα έχει το ίδιο τέλος με τον εισαγγελέα που βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του έπειτα την έρευνα που είχε ξεκινήσει κατά της διαφθοράς πέρσι.«Ο Εισαγγελέας Οζ ετοιμάζεται να έχει το ίδιο τέλος με τον Εισαγγελέα Μουράτ Γκιοκ. Όπως λέει και η παροιμία: Μην κάνεις το κακό σε όσους υποφέρουν. Θα γυρίσει σε σένα», έγραψε ο Ασλίκ στο λογαριασμό του στο τουίτερ.Ο εισαγγελέας Γκιοκ είχε ξεκινήσει έρευνες κατά της διαφθοράς σε νομούς της Σμύρνης, πριν απομακρυνθεί και μετατεθεί τον Απρίλιο του 2013. Τον ίδιο μήνα βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του και ο θάνατός του αποδόθηκε σε «φυσικά αίτια».

Πηγή: ΚΥΠΕ/ΑΠΕ

ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ-"Ο Ζεκερία Οζ κάνει σόου"

 Έντονα επέκρινε τον εισαγγελέα Ζεκερία Οζ ο Τούρκος Υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποσντάγ για τις δηλώσεις του εναντίον του Τούρκου Πρωθυπουργού λέγοντας ότι "πλέον στην Τουρκία πρέπει να διαχωριστούν αυτοί που κάνουν σόου από αυτούς που ασκούν δικαστικό έργο".Ο Τούρκος Υπουργός επανέλαβε ότι οι χθεσινές δηλώσεις Ζεκερία Οζ με τις οποίες κατηγορούσε τον Τούρκο Πρωθυπουργό ότι έστειλε ανθρώπους να τον απειλήσουν είναι συκοφαντίες.Μάλιστα ο Τούρκος Υπουργός είπε πως το Ανώτατο Συμβούλιο Δικαστών και Εισαγγελέων (HSYK) δεν είχε αρμοδιότητα να δώσει άδεια στον Ζεκερία Οζ να κάνει δήλωση. "Οι εισαγγελείς πρέπει να ασκούν τα καθήκοντά τους στο πλαίσιο του συντάγματος και του δικαίου. Αντί αυτού αν κάνουν σόου τότε θα ανοίξει ο δρόμος ώστε να χάσουν την αξιοπιστία τους και να μειωθεί η πίστη τους στην δικαιοσύνη", είπε ο Μπεκίρ Μποστάγ.Ο Τούρκος Υπουργός αμέσως μετά τις δηλώσεις πήγε στο γραφείο του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συντάγματος. Αύριο αναμένεται να κατατεθεί στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δικαιοσύνης η τροποποίηση του νόμου για το HSYK σύμφωνα με την οποία πολλές από τις αρμοδιότητές του θα μετατίθενται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.
 ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ