Διευκρίνισε ακόμη ότι η ΟΝΕΧ δεν ενδιαφέρεται να αγοράσει την ΕΑΒ με τη σημερινή της μορφή, αλλά πρωτίστως ενδιαφέρεται σε σύμπραξη με το Δημόσιο να αξιοποιήσει τις υφιστάμενες υποδομές της εταιρείας. Παρ' όλα αυτά, δήλωσε ανοιχτός να συζητήσει με το ελληνικό δημόσιο διάφορες λύσεις για το μέλλον της ΕΑΒ, που θα διασφαλίζουν θέσεις εργασίας, τον εθνικό χαρακτήρα της βιομηχανίας και την επιστροφή της σε κερδοφόρο τροχιά.
Ο κ. Ξηροκώστας εμφανίστηκε βέβαιος πως η ΟΝΕΧ, εφόσον αποκτήσει την πλειοψηφία και το μάνατζμεντ της ΕΑΒ, μπορεί μέσα από νέες επενδύσεις να προσελκύσει φόρτο εργασίας από άλλες αεροπορικές βιομηχανίες τόσο στο κομμάτι των κατασκευών όσο και στις συναρμολογήσεις, ενώ παραδέχθηκε πως «το ιδανικό μοντέλο αποκρατικοποίησης της ΕΑΒ είναι η διάσπασή της σε ?καλή? και ?κακή? εταιρεία».
Οσον αφορά στο μέλλον των εργαζομένων, επισήμανε ότι ο μέσος εργαζόμενος «δεν έχει να φοβηθεί τίποτα καθώς η νέα εταιρεία θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, κάτι που σημαίνει πως όποιος δουλεύει περισσότερο θα αμείβεται και περισσότερο, ενώ σε περίπτωση που το κράτος απαιτήσει να διατηρηθούν κάποιες θέσεις εργασίας τότε το ελληνικό δημόσιο θα πρέπει να δεσμευθεί ότι τα συμβόλαια που εκτελεί σήμερα η ΕΑΒ στην Ελλάδα θα συνεχίσει να τα εκτελεί και υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς».
Γιώργος Μανέττας