01 Οκτωβρίου 2013

Κυβερνο-εφεδρείες για το στρατό της Βρετανίας

http://img.gawkerassets.com/img/17fr159d81vbfjpg/original.jpg
Στρατό «κυβερνο-εφέδρων», που θα απαρτίζεται από τα πιο δυνατά μυαλά της Βρετανίας, ετοιμάζεται να συγκροτήσει το υπουργείο Αμυνας της χώρας επενδύοντας εκατοντάδες εκατομμύρια στερλίνες.Οι εφεδρείες αυτές, βέβαια, ουδεμία σχχέση θα έχουν με τους παραδοσιακούς εφέδρους. Οπως δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Αμυνας, Φίλιπ Χάμοντ, εκατοντάδες ειδικοί στις νέες τεχνολογίες θα κληθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με συμβόλαια μερικής απασχόλησης, σε διάφορες θέσεις στις ένοπλες δυνάμεις, προκειμένου να προστατεύουν τη χώρα από κυβερνο-επιθέσεις αλλά και να εξαπολύουν, αν χρειαστεί, τα δικά τους «πλήγματα στον κυβερνοχώρο».

«Οι κυβερνο-εφεδρείες θα αποτελούν ένα σημαντικό μέσο ώστε να διασφαλίσουμε την προάσπιση της εθνικής μας ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Αυτή θα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για ειδικούς του Διαδικτύου να αξιοποιήσουν τις δεξιότητές τους, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στο έθνος, για την προστασία ζωτικής σημασίας ηλεκτρονικών συστημάτων» και εξέλιξη των δυνατοτήτων μας.
Οι ειδικοί στον τομέα της τεχνολογίας είναι μόνο μια ομάδα από εκείνες που η βρετανική κυβέρνηση ελπίζει να προσελκύσει στη νέα μονάδα που θα συστήσει. Ανδρες και γυναίκες που φεύγουν από τα διάφορα σώματα των ενόπλων δυνάμεων αλλά και νυν ή πρώην έφεδροι θα ενθαρρύνονται επίσης να μεταπηδούν στη μονάδα αυτή, αν διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα.
(ΠΗΓΗ: INDEPENDENT)