19 Ιουλίου 2013

«Η "Μακεδονία" δεν έχει με ποιον να συνομιλήσει

http://www.nooz.gr/image.ashx?fid=649143&v=0&q=80&w=300&h=225
«Η επιστολή του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά επιβεβαιώνει αυτό που λέμε: ότι η "Μακεδονία" δεν έχει με ποιον να συνομιλήσει για να βρεθεί λύση στο θέμα του ονόματος» ανέφερε την Παρασκευή ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, κληθείς να σχολιάσει την απαντητική επιστολή του πρωθυπουργού της Ελλάδα Αντ. Σαμαρά προς τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι.
«Ο διάλογος είναι ο μοναδικός τρόπος για να ξεπεραστούν οι διαφωνίες. Όλες οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε απορρίπτονται από την ελληνική πλευρά. Δεν πρέπει να αναμένεται τίποτε το διαφορετικό από έναν άνθρωπο που πριν από δύο δεκαετίες δημιούργησε το πρόβλημα και τώρα θέλει να αποφύγει την επίλυση του» συμπλήρωσε ο κ. Ιβάνοφ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, απαντώντας σε επιστολή του ομολόγου του Ν. Γκρουέφσκι, με την οποία υποβάλλεται πρόταση σύστασης ενός νέου μηχανισμού αναζήτησης της λύσης τόνισε ότι η επίλυση του προβλήματος για την ονομασία της ΠΓΔΜ είναι θέμα πολιτικής βούλησης και όχι διαδικασίας.

Διαβάστε: Σαμαράς σε Γκρουέφσκι: Θέλουμε «πραγματική λύση»
http://www.nooz.gr/