29 Ιουνίου 2013

ΤΑΝΕΡ ΓΙΛΤΙΖ: "Ο ΤΑΡ δεν ακυρώνει τον Nabucco"


https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTxstEPuPgEg9uThmmfFeLCqEDKBS2Xy3Zv_UdFuMRYgWPzq4AR
Η Τουρκία αξιολογεί την πρόσκληση που έλαβε να συμμετάσχει ως εταίρος στο έργο του αγωγού TAP, δήλωσε  ο υπουργός Ενέργειας της χώρας Τανέρ Γιλντίζ.Αναφερόμενος στο σχέδιο για τον Nabucco West σημείωσε ότι η για την Τουρκία η επιλογή του ενός project δεν σημαίνει ακύρωση του άλλου.Ο Τούρκος Υπουργός εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι η πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα και το μέλλον της ιταλικής οικονομίας δεν θα βλάψουν το έργο του TAP.Τα διεθνή σχέδια αυτού του είδους συνδέονται απόλυτα και είναι παράλληλα με την πολιική σταθερότητα στις χώρες από τις οποίες διέρχονται οι αγωγοί ανέφερε ο Γιλντίζ.Αναφερόμενος στον Nabucco West, ο Γιλντίζ σημείωσε ότι η Τουρκία εξακολουθεί να είναι συνέταιρος στον  Nabucco και πρόσθεσε ότι αφού αξιολογηθεί και εκείνο το έργο, θα αξιολογηθεί και η νέα πρόταση.


Ερωτηθείς από δημοσιογράφους ποιο είναι το μέλλον του Nabucco, ο Γιλντίζ απάντησε ότι μέχρι το 2030 οι ανάγκες της Ευρώπης σε φυσικό άεριο ανέρχονται στα 700 δισ. m3.Πρόσθεσε ότι ο Southstream, ο Nabucco και ο TAP, το φυσικό άεριο του Ισραήλ, και τα κοιτάσματα που θα βρεθούν στην Μεσόγειο, όπως και στο Ιράκ δεν θα επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες της Ευρώπης.

«Χρειαζόμαστε όλα τα projects» κατέληξε ο τούρκος υπυργός Ενέργειας.Σημειώνεται ότι ο  TAP αναμένεται να τροφοδοτεί ετησίως με 10 δισ. κυβικά μέτρα (bcm) αερίου την Ευρώπη μέσω της Τουρκίας, της Ελλάδας, της Αλβανίας και της νότιας Ιταλίας. Στον TAP συμμετέχουν η νορβηγική Statoil STL.O, η ελβετική AXPO AXPOH.U και η γερμανική E.ON
http://www.politis-news.com