13 Μαΐου 2013

Δώρο του Μπερίσα στην Ελλάδα η σίγουρη εκλογή του τσάμη προέδρου του PDIU στα ψηφοδέλτια του Δ.Κ.

shptim-μετά  το δώρο του τσάμικου υπομνήματος ο Μπερίσα στέλνει από σήμερα το PDIU  στην αλβανική βουλή
-ελλαδικοί παράγοντες όχι απλά αδιαφορούν, αλλά στηρίζουν με την απραξία τους  τσάμηδες και Μπερίσα
-στην Ελλάδα πλήρως αδιάφορη και η αντιπολίτευση
Ενα μήνα μετά το πρώτο δώρο που έκανε ο Σαλί Μπερίσα στους τσάμηδες, ανασύροντας από τα αρχεία της αλβανικής βουλής το αποκαλούμενο τσάμικο ψήφισμα του 2004 που οι τότε βουλευτές του ψήφισαν, έρχεται το δεύτερο δώρο: αυτή τη φορά ο Μπερίσα βάζει στις σίγουρες θέσεις της λίστας του τον ακραίο ανθέλληνα πρόεδρο του PDIU Σπετιμ Ιντρίζι.

Από προχθές ο πρόεδρος των τσάμηδων και το κόμμα του είναι στην επόμενη αλβανική βουλή. Το γεγονός αυτό δεν βλέπω να το αναφέρει κανείς, δεν βλέπω να το σχολιάζει κανείς. Ούτε ελλαδίτες πολιτικοί ή δημοσιογράφοι που κόπτονται για το ό,τι η μειονότητα κατεβαίνει διασπασμένη στις εκλογές του Ιουνίου, ούτε τα βορειοηπειρωτικά  ΜΜΕ (εφημερίδες ή μπλογκς) που θεωρούν πως αγωνίζονται για την πατρίδα στηρίζοντας έμμεσα ή άμεσα το Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα και τους δορυφόρους του στη μειονότητα.
Αν κρίνουμε και από την μέχρι τώρα αδιαφορία (αυτό φαίνεται και μακάρι να έχουμε άδικο και να διαψευστούμε) του ελληνικού Υπεξ και των διπλωματικών αρχών του για τις προεκλογικές εξελίξεις στην Αλβανία και ειδικά στο χώρο της ΕΕΜειονότητας, θεωρούμε πως τα πράγματα και οι εξελίξεις θα αποβούν εις βάρος γενικότερα των ελληνικών συμφερόντων και ειδικότερα του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού.
για τα  όσα διαδραματίζονται , αδιαφορεί πλήρως  και η ελληνική αντιπολίτευση.Ωστόσο
Αυτή είναι η άποψή μας και  έχουμε κάθε λόγο να την λέμε ανοιχτά. Ούτε έχουμε λόγο να  κρύψουμε  το γεγονός πως ορισμένοι ελλαδίτες, κυβερνητικοί ή κομματικοί παράγοντες στηρίζουν  το συνασπισμό του Σαλί Μπερίσα, το μπερισικό μόρφωμα Μεγκα και το κόμμα των τσάμηδων.
Ωστόσο  δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε το γεγονός  πως για τα  όσα διαδραματίζονται , αδιαφορεί πλήρως  και η ελληνική αντιπολίτευση.
Δεροπολίτης