22 Μαΐου 2013

Η τρικομματική κυβέρνηση κινδυνεύει από το ΠΑΣΟΚ

Γεύμα Κουβέλη με τρεις ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ   Η Αννυ Ποδηματά πρόκειται στο τέλος του μήνα να είναι κεντρική ομιλήτρια σε εκδήλωση που οργανώνει στις Βρυξέλλες το Ιδρυμα «Μιχ. Παπαγιαννάκης».    Η Μαρ. Κοππά ήταν χθες ομιλήτρια (μαζί με τον κ. Κουβέλη) σε εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ για την ευρωπαϊκή προοπτική, ενώ λέγεται ότι ήταν εκείνη που «έτρεξε» για να κλείσουν τα ραντεβού του με Ευρωπαίους αξΟ Σπ. Δανέλης οράνωσε το γεύμα, καθώς προέρχεται από τον χώρο της Αριστεράς (ήταν βουλευτής του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ) και διατηρεί προσωπική φιλική σχέση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Antinews.grΤο ΠΑΣΟΚ αποσυντίθεται και συρρικνώνεται τόσο πολύ, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, που οδεύει σε φυσικό τέλος. Σε εξέλιξη βρίσκεται το εγχείρημα της ΔΗΜΑΡ να αποτελέσει την βάση για τον σχηματισμό ενός σχήματος το οποίο και θα ανασυνθέσει και θα ανασυγκροτήσει τον χώρο μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ. Δύσκολο θεωρητικά εγχείρημα αλλά η ΔΗΜΑΡ  με την στάση της έχει καταδείξει το πολιτικό θάρρος το οποίο καi διαθέτει.Η Προσπάθεια της ως φαίνεται απο τα δημοσιεύματα αφορά στελέχη από τον χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς που  κατά το παρελθόν δραστηριοποιήθηκαν ενεργά κυρίως με το ΠΑΣΟΚ πρώτιστα. Οι ενστάσεις είναι εύλογες και αφορούν τόσο τον προγραμματικό λόγος ενός τέτοιου φορέα όσο και την σύνθεση του.Όμως εάν ξεφύγει απο τον σκόπελο της απλής συνάθροισης προσώπων και  δεν εξαντληθεί σε επίπεδο προσωπικών φιλοδοξιών -με ότι αυτό συνεπάγεται- και παράγει Πολιτική (η οποία και θα συνοδεύεται με την Ηθική) έχει μεγάλες πιθανότητες να γίνει δεκτό ευνοϊκά απο την Ελληνική κοινωνία.



Πολλοί θα αναρωτηθούν πως πρόκειται για μια πρωτοβουλία προσώπων η οποία είναι άγνωστο αν θα περάσει στο κοινωνικό σώμα. Μην αυταπατόμαστε αποτελεί υπόγεια κοινωνική διεργασία. Η  ανάγκη να υπάρξει αξιοποίηση όλων εκείνων των πολιτικών προσώπων που μπορούν να προσφέρουν στην χώρα μας είναι επιτακτική το θεωρώ λοιπόν το εγχείρημα αυτό ως πολιτική επένδυση για το μέλλον η οποία μπορεί να προσφέρει πολλά και στο σήμερα.

 Σε ότι αφορά το κυβερνητικό σχήμα πρέπει να του αποδοθεί και δίκαια η αναγνώριση πως κάτω από την απόλυτη πίεση και σταθεροποίησε πολιτικά την χώρα, και προχωρεί στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις ώστε η χώρα μας και να αποκαταστήσει την φερεγγυότητα της .Παράλληλα δρομολογούνται και δράσεις που θα δώσουν ώθηση στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Οι όποιες λοιπόν εξελίξεις και αφορούν τα κόμματα του κυβερνητικού σχήματος πρέπει να αποσκοπούν τόσο στην ενίσχυση του και  όσο και στην θωράκιση του και δεν αποτελούν φυγόκεντρες τάσεις. Θεωρώ πως αυτό είναι φρόνιμο να αποσαφηνισθεί έγκαιρα.