21 Μαΐου 2013

ΠΑΣΟΚ: Ας σταματήσουν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ τις αλληλοκατηγορίες Έκκληση Ρουπακιώτη για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ΣΥΡΙΖΑ: Υπό την ομηρία της Χρυσής Αυγής η κυβέρνηση

Έκκληση σε κόμματα και φορείς να καταθέσουν προτάσεις για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο απηύθυνε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντ. Ρουπακιώτης, μετά τη συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ τη Δευτέρα. Σε θετική κατεύθυνση το νομοσχέδιο, σχολίασε ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Γ. Μανιάτης. Ο ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε τη ΝΔ ότι βρίσκεται υπό την ομηρία της Χρυσής Αυγής.

Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο «αφορά την κοινωνία, την πολιτική μας ζωή και τη δημοκρατική μας τάξη», δήλωσε ο Αντώνης Ρουπακιώτης. Επισήμανε την πρόθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης να προωθηθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο, τηρώντας την προβλεπόμενη διαδικασία. Ερωτηθείς αν το επίμαχο νομοσχέδιο θα ψηφιστεί από τη Βουλή, απάντησε ότι το υπουργείο «θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει» και πρόσθεσε ότι «η θεσμική επιλογή ανήκει σε άλλους».

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μανιάτης εξέφρασε τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, σημειώνοντας ότι βασίζεται κυρίως στις επεξεργασίες του κόμματος.  «Όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου πρέπει να στηρίξουν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, γιατί αφορά ένα νομοσχέδιο που προστατεύει την κοινωνία και τους πολίτες από τη βία και τον ρατσισμό και τέτοιου είδους πρωτοβουλίες δεν χωρούν τεχνικά και ανιστόρητα δίπολα, όπως μερικές φορές βλέπουμε να αναπτύσσονται μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ. «Αντίθετα, πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι στον κοινό αντίπαλο που είναι η ξενοφοβία, ο ρατσισμός και η βία σε βάρος των πολιτών και όλης της κοινωνίας» κατέληξε ο κ. Μανιάτης. 

Σε σχετική ανακοίνωση, το ΠΑΣΟΚ καλεί τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσουν τις αλληλοκατηγορίες που «αποδυναμώνουν την αναγκαία κοινή προσπάθεια κατά του νεοναζισμού και των εκφραστών του, της Χρυσής Αυγής». 

 
ΣΥΡΙΖΑ: κυβερνητική φαρσοκωμωδία   
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με ανακοίνωσή του, κατηγορεί τη ΝΔ πως «κάνει ό,τι μπορεί για να μένει ανοιχτή η πόρτα της γαλάζιας πολυκατοικίας στη ναζιστική συμμορία, γι' αυτό άλλωστε επιδεικνύει προκλητική ανοχή στη φασιστική βία».Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο κατατέθηκε για να αποσυρθεί και μετά να ξανακατατεθεί, «για να παραπεμφθεί εν συνεχεία στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή και μετά ίσως κάπου, κάπως, κάποτε, να το ξαναδούμε...»Κάνει λόγο για κυβερνητική φαρσοκωμωδία που «αναδεικνύει το πλήρες χάος στο οποίο έχει περιέλθει η κυβερνητική λειτουργία». Σχολιάζει ότι «η συνεχιζόμενη άρνηση του πρωθυπουργού, να δώσει πράσινο φως στο νομοθέτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης, δεν αφήνει αμφιβολίες για το ότι η κυβέρνηση βρίσκεται υπό την ομηρία της Χρυσής Αυγής».Ο ΣΥΡΙΖΑ επικρίνει και τη στάση του ΠΑΣΟΚ, που «κατηγορεί τον... ΣΥΡΙΖΑ ότι δίνει άλλοθι στη Χρυσή Αυγή. Υποθέτουμε ότι σε επόμενη ανακοίνωση θα μάς κατηγορήσει ότι φέραμε και το Μνημόνιο...», καταλήγει.