31 Ιανουαρίου 2013

"Ιθαγένεια" στη μαφία της Πόλης

Φωτογραφία
Σε μαφιόζους της Κωνσταντινούπολης έχει παραχωρηθεί η «ιθαγένεια» του ψευδοκράτους, χωρίς καν να διαμένουν στην κατεχόμενη Κύπρο. Την ίδια ώρα, προκύπτει ότι την τελευταία περίοδο έχουν παραχωρηθεί γύρω στις 5.000 «υπηκοότητες» του κατοχικού καθεστώτος σε έποικους. Είναι προφανές πως ο στόχος της τουρκικής πλευράς είναι να διαμορφωθούν νέα δεδομένα και να επιβληθούν τετελεσμένα. Είναι σαφές πως σε μια μελλοντική συζήτηση του Κυπριακού στα ζητήματα των εποίκων και της υπηκοότητας, οι Τούρκοι θα παρουσιάσουν αυξημένο πληθυσμό, απαιτώντας να παραχωρηθεί σε όλους, Τουρκοκύπριους και έποικους, υπηκοότητα. Αυτό προδήλως και επηρεάζει κι άλλες πτυχές του Κυπριακού.
Ο αξιωματούχος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Sonay Αdem προέβη σε καταγγελία αναφέροντας πως μέλη της μαφίας της Κωνσταντινούπολης έχουν εξασφαλίσει την «υπηκοότητα» του ψευδοκράτους χωρίς να έχουν επισκεφθεί ποτέ τα κατεχόμενα. Είναι προφανές από την καταγγελία ότι το κατοχικό καθεστώς δίνει έναντι αμοιβής τις «υπηκοότητες» ενώ δεν αποκλείεται οι μαφιόζοι να χρησιμοποιούν την «ιθαγένεια» για τις δουλειές τους. Άλλωστε, πολλές φορές στο παρελθόν η κατεχόμενη Κύπρος έχει χρησιμοποιηθεί ως καταφύγιο για παράνομους (από Τουρκία, Βρετανία και αλλού). Ο αξιωματούχος του τουρκοκυπριακού κόμματος αναφέρθηκε σε δηλώσεις του λεγόμενου υπουργού Εσωτερικών του ψευδοκράτους Νazim Cavusoglu, σύμφωνα με τις οποίες ο αριθμός των Τουρκοκυπρίων μειώνεται και πως χρειάζεται αύξηση του πληθυσμού για τις ανάγκες του στρατού και για τον τομέα της εργασίας. Ο Αdem ανέφερε πως έχουν δοθεί «υπηκοότητες» σε 5.000 πρόσωπα. Εάν, συνέχισε, «αυτοί έχουν υπηρετήσει στο Στρατό, τότε είμαι έτοιμος να με φτύσουν στο πρόσωπο».

Σημείωσε πως η προσπάθεια είναι να υποτάξουν την τουρκοκυπριακή κοινότητα στην Τουρκία.
Στο μεταξύ, ο υποψήφιος για την προεδρία Γιώργος Λιλλήκας, σχολιάζοντας τις πληροφορίες για παραχώρηση μαζικά «υπηκοοτήτων» από το ψευδοκράτος, ανέφερε πως «θέλω να κάνω ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε λύση η οποία θα επιτρέπει την παραμονή εποίκων υπό οποιαδήποτε ιδιότητα».
 
Κάλεσε δε την Κυβέρνηση να πάρει πρωτοβουλίες, να καταγγείλει τις νέες ενέργειες του ψευδοκράτους και να διατυπώσει ξεκάθαρα -και με τον πλέον επίσημο τρόπο- ότι στην περίπτωση λύσης του Κυπριακού, οι έποικοι θα πρέπει να αποχωρήσουν από την Κύπρο.

Έκκληση στην ΟΙΔ για στήριξη Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Τουρκικής Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης Τζεμίλ Τσιτσέκ δήλωσε ότι το Κυπριακό παραμένει η πιο σημαντική και μακρά διένεξη μπροστά από τα Ηνωμένα Έθνη. Καλώντας τις ισλαμικές χώρες να υποστηρίξουν το ψευδοκράτος, ο κ. Τσιτσέκ επέκρινε την άδικη, όπως την αποκάλεσε, απομόνωση που επιβλήθηκε στο ψευδοκράτος, «που πραγματικά επιθυμεί μία λύσης στην Κύπρο». Μιλώντας κατά τη διάρκεια σε συνάντηση με αντιπροσωπεία από το Ομάν, ο πρόεδρος της Τουρκικής Μεγάλης Εθνοσυνέλευση τους ευχαρίστησε για την στήριξη που παρέχουν στο κατοχικό καθεστώς.Επί τούτου υπενθύμισε το γεγονός ότι το Σουλτανάτο του Ομάν επέτρεψε το άνοιγμα του γραφείου αντιπροσώπευσης της «ΤΔΒΚ» στο Μουσκάτ. Αναφερόμενος στο Κυπριακό είπε πως παρά το γεγονός ότι οι Τουρκοκύπριοι ψήφισαν υπέρ του σχεδίου Ανάν το 2004, εξακολουθούν να βρίσκονται σε «απομόνωση». Λέγοντας πως το ψευδοκράτος είναι αποκομμένο από τον έξω κόσμο, είπε πως υπάρχουν πολλοί τομείς όπου το Ομάν και η «ΤΔΒΚ» μπορούν να συνεργαστούν.
http://www.philenews.com