14 Οκτωβρίου 2016

«Το ότι η δεξιά απώλεσε το μαγαζί της δεν δείχνει ασθένεια αλλά υγεία της δημοκρατίας»

https://o.twimg.com/2/proxy.jpg?t=HBhGaHR0cDovL3h5ZGFraXMuZ3Ivd3AtY29udGVudC91cGxvYWRzLzIwMTYvMTAva3NpZGFraXNfc3ludHJvZm9zNzA4LmpwZxTGCRT-BBwUhAYUlAMAABYAEgA&s=zLNiiYkFeBGtfwVY6Wyu9VtTEhNqrzJTLpayPQlXo38Οι αιτιάσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντισυνταγματικό καθεστώς είναι εσφαλμένες και οδηγούν σε διχασμό. Τελευταίως, τόσο από τη δεξιά παράταξη όσο και από τα ΜΜΕ υπάρχει μια πρωτόγνωρη και γενικευμένη καχυποψία και εχθροπάθεια που φτάνει έως το λόγο μίσους. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως ανέβηκε στην εξουσία με εκλογές όχι με πραξικόπημα. Υπάρχει τεράστια πολιτική μυωπία και άρνηση να δούμε την πραγματικότητα. Δεν συνέβη πραξικόπημα. Εκλογές κάναμε τρείς φορές.

Επομένως δεν έσπειρε τον διχασμό ο ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως, τα χρόνια της κρίσης υπήρξε μια παλλαϊκή αντίδραση που εκφράστηκε τελικώς με κάποιο τρόπο. Να ανανεωθούν επιτέλους οι πολιτικές ελίτ. Το ότι η δεξιά απώλεσε το μαγαζί της δεν δείχνει ασθένεια της δημοκρατίας αλλά υγεία της δημοκρατίας. Και θα πρέπει να αισθανόμαστε τυχεροί που ο ελληνικός λαός επέδειξε αυτό το υγιές ένστικτο αυτοσυντήρησης και που στην Ελλάδα αυτό εκφράστηκε με μια κεντροαριστερή προσέγγιση βασισμένη στη φιλελεύθερη παράδοση του μεσοπολέμου και την κεντροαριστερή παράδοση του μεταπολέμου και όχι με την ακροδεξιά όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες.
Τώρα για την ερώτησή σας αν αισθάνομαι σύντροφος με τον κ. Πάνο Καμμένο. Όχι δεν αισθάνομαι σύντροφος με τον κ. Πάνο Καμμένο. Ως φιλοφρόνηση και αστεισμό πολλοί άνθρωποι στην καθημερινότητα με αποκαλούν σύντροφο, αλλά δεν είμαι. Σύντροφος είσαι με αυτούς που έχεις μεγαλώσει και ωριμάσει πολιτικά και μοιράζεσαι ένα κοσμοείδωλο σε μεγάλο βαθμό. Είμαστε εταίροι σε μια κυβέρνηση. Αυτό είναι άλλο. Η σύμπραξη κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝ.ΕΛ προσέδωσε μια πολιτική σταθερότητα στο σχήμα αυτό και στη χώρα.
Για το ερώτημά σας αν υπάρχουν φωνές που προσπαθούν να δημιουργήσουν εμπόδια στον Π/Θ, όχι δεν έχει υποπέσει κάτι τέτοιο στην αντίληψή μου. Ενδεχομένως κάποιοι να έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις σε κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα. Σε κάθε χώρα και ιστορική στιγμή, όταν ο πρόεδρος του κόμματος τυγχάνει να είναι και Πρωθυπουργός έχει ως μέλημα το όλον, το εθνικό και την εθνική διακυβέρνηση. Παράλληλα, προσπαθεί να εντάξει το κόμμα, του οποίου προίσταται, στην υπηρεσία αυτού του σκοπού. Αυτός οφείλει να είναι ο σκοπός κάθε κόμματος. Μα και τό κόμμα λέει εφόσον κυβερνώ οφείλω να το κάνω με τον καλύτερο τρόπο, να εφαρμόσω τις ιδέες μου, βάζοντας όλες μου τις δυνάμεις .http://xydakis.gr/?p=8986