14 Οκτωβρίου 2016

2ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Χαιρετισμός Σελαχαντίν Ντερμιτάς συνπροέδρου του «Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών» (HDP)

 Τους πιο θερμούς χαιρετισμούς των συντρόφων του και του κόμματός του, του «Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών» (HDP) μετέφερε στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο Σελαχαντίν Ντερμιτάς , συνπρόεδρος του κόμματος."Η Ελλάδα, η Τουρκία και οι χώρες της περιοχής περνούν μια δύσκολη περίοδο. Αγωνιζόμαστε να κρατηθούμε ενωμένοι όλοι μαζί ενάντια στην παγκοσμιοποίηση της τυφλής βίας και της πολιτικής εκμετάλλευσης. Πληρώνουμε μεγάλο κόστος. Αυτοί οι αγώνες, χωρίς να έχει σημασία από ποιο μέρος του κόσμου είναι, αποτελούν συλλογική ευθύνη και καθήκον των αριστερών-σοσιαλιστικών δυνάμεων. Το HDP από τη μια πλευρά αγωνίζεται για την ελευθερία στην Τουρκία, για τη δημοκρατία και την ειρήνη, από την άλλη όμως δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μας και σε άλλες περιοχές του κόσμου. Από τη Συρία ως την Κολομβία, από την Παλαιστίνη ως την Υεμένη και την Τυνησία, είναι κοινή μας ευθύνη ο αγώνας για την ειρήνη, τη δικαιοσύνη και την ελευθερία των ανθρώπων σε κάθε γωνιά του κόσμου και πρέπει να δώσουμε αυτό τον αγώνα συλλογικά" ανέφερε ο κ. Ντερμιτάς.
Υπογράμμισε ότι για να κυριαρχήσει το πνεύμα της αλληλεγγύης χρειάζεται καθοδήγηση με ανθρωπιά και έφερε ότι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα αλληλεγγύης "βρίσκεται στα ελληνικά νησιά, όπου οι Έλληνες άνοιξαν τις πόρτες τους στους μετανάστες και μοιράστηκαν το τραπέζι τους με αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται σε απόγνωση" ενώ εξέφρασε τις ειλικρινείς του ευχαριστίες για αυτό που προσφέρει ο ελληνικός λαός στην ανθρωπότητα.
Τονίζοντας πως "είναι ώρα να σηκώσουμε χέρι-χέρι το βαρύ, αλλά ιερό φορτίο της υπεράσπισης της ελευθερίας, του πλουραλισμού και της δημοκρατίας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς" ο κ. Ντερμιρτάς πρόσθεσε ότι "αντιμέτωποι με τις σφαγές και την καταπίεση, εκατομμύρια άνθρωποι αναγκάζονται να μεταναστεύσουν μέσω της Τουρκίας και της Ελλάδας στη Δυτική Ευρώπη, για να ζήσουν με ασφάλεια."
Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.