26 Αυγούστου 2016

Μπαράζ επιθέσεων στην Τουρκία ετοιμάζει το ΡΚΚ Τουρκία και Ιράν πλήττουν τα συμφέροντα τους λένε οι Κούρδοι Του Νίκου Στέλγια

https://pbs.twimg.com/media/Cqx_ZUVWYAA6Jr-.jpg
Tο κουρδικό κίνημα ετοιμάζεται να απαντήσει στην νέα επιθετικότητα της Τουρκίας στο βόρειο κομμάτι της Συρίας, στο εσωτερικό της χώρας και στις κουρδικές επαρχίες της ανατολικής Τουρκίας, σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν από κουρδικές πηγές.Λίγο μετά την νέα αιματηρή επίθεση στο Τζίζρε της επαρχίας Σίρνακ, η κουρδική πλευρά προειδοποιεί για νέες, μεγαλύτερες επιθέσεις σε ολόκληρη την Τουρκία.Η κουρδική πλευρά έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι στόχος της Άγκυρας είναι μια νέα μετωπική επίθεση κατά των Κούρδων. «Τα νέα κέρδη της κουρδικής πλευράς στην Τουρκία και στην Συρία προβληματίζουν συντηρητικές δυνάμεις όπως την Τουρκία και το Ιράν. Αυτές οι δυνάμεις αποφασίζουν να πλήξουν τα συμφέροντα μας με κάθε νέα ευκαιρία. Οι Κούρδοι δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να απαντήσουν στις επιθέσεις που δέχονται με μια μετωπική, εντατική αντεπίθεση», τονίζουν.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στην νέα περίοδο, οι επιθέσεις της κουρδικής πλευράς δεν πρόκειται να περιοριστούν στο ανατολικό κομμάτι της χώρας. Η κουρδική πλευρά θα πλήξει τα συμφέροντα του τουρκικού κράτους σε ολόκληρη την Τουρκία με κάθε νέα ευκαιρία που θα παρουσιάζεται.
Το παραπάνω αυστηρό μήνυμα έρχεται την στιγμή που η κουρδική πλευρά εξακολουθεί να επισημάνει ότι η μοναδική διέξοδος στο Κουρδικό Ζήτημα είναι η επιστροφή στις συνομιλίες, ένα ενδεχόμενο που αποκλείει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Μπιν Αλί Γιλντιρίμ.
Εν τω μεταξύ, στο Τζίζρε ο αριθμός των νεκρών είναι τουλάχιστον 11. Υπάρχουν τραυματίες. Η τουρκική κυβέρνηση επιβάλλει συσκότιση στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με μια νταλίκα που ήταν γεμάτη εκρηκτικά. http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=247684