17 Φεβρουαρίου 2016

Οι Κουρδοι απαντάνε στην Τουρκία με επίθεση Ανταπόδωσαν για πρώτη φορά στα πυρά του τουρκικού στρατού Του Νίκου Στέλγια


Σύμφωνα με πληροφορίες από τον τουρκικό Τύπο, από τις 16.45, οι εξελίξεις στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας ενδέχεται να έχουν λάβει μια νέα τροπή.
Το ανεξάρτητο ειδησεογραφικό δίκτυο IMC μεταδίδει την πληροφορία ότι εδώ και λίγη ώρα, τα τουρκικά εδάφη δέχονται επίθεση από τη Συρία. Στα περίχωρα του Κίλις, σε απόσταση αναπνοής από τις θέσεις των Κούρδων ανταρτών και του τουρκικού στρατού, πέφτουν σφαίρες και οβίδες από τη Συρία. Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι η κουρδική πλευρά ανταποδίδει για πρώτη φορά ύστερα από πέντε ημέρες συνεχόμενων βομβαρδισμών, στα τουρκικά πυρά. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, η κουρδική πλευρά και η Άγκυρα δεν έχουν επιβεβαιώσει την πληροφορία.


Τα φιλοκυβερνητικά μέσα της Τουρκίας μεταδίδουν παραλληλα ότι από το απόγευμα της Τετάρτης, ο τουρκικός στρατός έχει ξεκινήσει και πάλι να βάλλει κατά των θέσεων των Κούρδων ανταρτών στα περίχωρα του Άζεζ. Ο τουρκικός Τύπος δεν πραγματοποιεί καμία αναφορά στα πυρά της κουρδικής πλευράς.

Συγκεκριμένα, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γιενί Σαφάκ μεταδίδει από την ιστοσελίδα της την είδηση ότι ο τουρκικός στρατός χτυπά θέσεις των Κούρδων, νοτιοδυτικά του Άζεζ. Την ίδια ώρα, η Τουρκία στέλνει νέα «ανθρωπιστική βοήθεια» στις ομάδες, τις οποίες υποστηρίζει στην περιοχή.
http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=232005