19 Δεκεμβρίου 2015

Αυστηρό μήνυμα από Μπάϊντεν σε Άγκυρα «Η Τουρκία πρέπει να αποσύρει τις δυνάμεις της από το Ιράκ» λέει ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος

Του Νίκου Στέλγια-Αυστηρό μήνυμα στην τουρκική κυβέρνηση στέλνει ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι ΗΠΑ επεμβαίνουν στην κρίση, η οποία επικρατεί εδώ και λίγες ημέρες στις σχέσεις Τουρκίας-Ιράκ.  Ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος, Τζο Μπάϊντεν ζητά από την τουρκική πλευρά να αποσύρει άμεσα τις στρατιωτικές δυνάμεις της από το Ιράκ. Ο κ. Μπάϊντεν υπενθυμίζει στην Άγκυρα την σημασία της συνεργασίας με την κεντρική κυβέρνηση του Ιράκ.Το μήνυμα του κ. Μπάϊντεν έρχεται λίγα εικοσιτετράωρα μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του ίδιου με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου.
Μέχρι σήμερα, η Ουάσιγκτον είχε επιλέξει διπλωματικές τοποθετήσεις για την κρίση της Τουρκίας με το Ιράκ. Ωστόσο, σήμερα αλλάζει στάση και ζητά την άμεση απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από τα ιρακινά εδάφη.Το μήνυμα της Ουάσιγκτον φτάνει στην Άγκυρα λίγη ώρα μετά την επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στο στρατόπεδο Μπασίκα, στο βόρειο Ιράκ, όπου σταθμεύουν τουρκικές δυνάμεις. Η επίθεση αφήνει πίσω της τέσσερις τραυματισμένους Τούρκους στρατιώτες.