30 Νοεμβρίου 2015

H υποκρισία περισσεύει στο “Νησί των Αγίων”: Αφήνουν “χώρο” στους ναζί


H Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών πραγματοποίησε αντικατοχική εκδήλωση στο Οδόφραγμα του Αγίου Κασσιανού,Λευκωσία 16 Νοεμβρίου 2015.  Φωτογραφία ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Είχα αποφασίσει να μην ασχοληθώ με την υπόθεση της απαράδεκτης επίθεσης μίας ισχνής μειονότητας των μαθητών εναντίον Τουρκοκυπρίων, στη διάρκεια των διαδηλώσεων καταδίκης της κατοχής και της ανακήρυξης της παράνομης και μη αναγνωρισμένης μέχρι σήμερα «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», της οποίας ως γνωστόν ηγείται στις μέρες μας ο Μουσταφά Ακιντζί, συνοδοιπόρος της «ειρήνης» του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.Αλλά επειδή η υποκρισία περισσεύει στο νησί μας, και επειδή οι πολιτικοί και οι υπόλοιποι διεφθαρμένοι ταγοί του τόπου μας έχουν αναγάγει την «επαναπροσέγγιση» σε… επιστήμη, θα ασχοληθώ με το θέμα. Πρόκειται για ένα μείζον, θεωρώ και εγώ, θέμα που δεν αφορά μόνο τις βιαιοπραγίες εναντίον των Τουρκοκυπρίων.

Στις διαδηλώσεις αυτές, από το 1983 μέχρι σήμερα, έχουν λάβει μέρος χιλιάδες άνθρωποι στα νιάτα τους. Παρόμοιες διαδηλώσεις γίνονταν παλιά σε διάφορες ξένες πρωτεύουσες, όπου ζούσαν Κύπριοι απόδημοι, αλλά και στη Νέα Υόρκη, απέναντι από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών. Και σημαίες τουρκικές κάψαμε, και την οργή μας για την τουρκική κατοχή δεν κρύψαμε ποτέ, και συγκρούσεις με αστυνομικούς είχαμε όταν μας επιτέθηκαν μετά από καταγγελία Τούρκων διπλωματών. Οι διαδηλώσεις για την καταδίκη του ψευδοκράτους ήταν κομμάτι του εαυτού μας – γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε.

Τα παλιά χρόνια στην Κύπρο, οι διαδηλώσεις αυτές οργανώνονταν από το ίδιο το κράτος. Δεν γνωρίζω αν συνεχίζεται η «παράδοση», αλλά, από τη σφοδρή αντίδραση του κ. Αναστασιάδη και άλλων πολιτικών, αντιλαμβάνεται ο καθείς ότι δεν συμφωνούν με τις διαδηλώσεις, ιδιαίτερα τώρα που ο Πρόεδρος εισήλθε στον φαύλο κύκλο των διαπραγματεύσεων και παλεύει με νύχια και με δόντια για να διατηρήσει την αισιοδοξία του, η οποία βρίσκεται στα τάρταρα λόγω των θέσεων που παρουσιάζει, εκ μέρους της Τουρκίας, ο κ. Ακιντζί.

Θεωρώ, λοιπόν, ότι καλώς πράττουν και συνεχίζουν να διαδηλώνουν τα παιδιά εναντίον της κατοχής και της ερμαφρόδιτης λύσης της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Ο συνάδελφος Διονυσίου έγραψε, ως θλιβερό συμπέρασμά του φαντάζομαι, ότι η μαθητιώσα νεολαία δεν είναι έτοιμη για τη λύση, αλλά δεν διευκρίνισε ότι τα παιδιά είναι απλώς εναντίον της «όποιας λύσης». Όπως είμαστε και πολλοί από εμάς. Διότι είναι μύθος ότι ο λαός μας «θέλει να μείνουν τα πράγματα ως έχουν», όπως μας κατηγορούν οι υπερασπιστές του κ. Ακιντζί. Ούτε λύση χάριν της λύσης θα δεχθούμε, ούτε ο λαός θα επιτρέψει μία «διευθέτηση» για να κλείσει το Κυπριακό, επειδή οι ξένοι αναζητούν μάταια για να αποδείξουν τη βλακώδη θεωρία τους ότι μπορούν να ζήσουν αρμονικά οι Ελληνοκύπριοι με τους Τουρκοκύπριους, έχοντας ανάμεσά τους τον ισλαμικό φανατισμό που πρεσβεύει ο Ταγίπ Ερντογάν και η συντριπτική πλειονότητα του τουρκικού λαού. Το γεγονός είναι ότι μετά τη λύση, που με τα σημερινά δεδομένα είναι κακή, θα μας εξαφανίσουν σε μία νύχτα και δεν θα πάρουμε χαμπάρι πότε χάσαμε την πατρίδα μας. Η σημερινή Τουρκία δεν είναι αυτή που νομίζουν ακόμα και σήμερα οι υποστηρικτές της «όποιας λύσης». Είναι μία ισλαμική δικτατορία, την οποία κυβερνούν ακραίοι, φανατικοί που μισούν τη Δύση.

Ας επανέλθω στα παιδιά, όμως, και στις απαράδεκτες πράξεις μίας μικρής μειονότητας που «καπέλωσε» τις αντικατοχικές διαδηλώσεις τους. Τα δύο μεγάλα κόμματα, που αποδέχθηκαν τη «μοίρα» τους υποκύπτοντας στις πιέσεις (και στους εκβιασμούς) της Βρετανίας, κάνουν το ίδιο λάθος των ελλαδικών κομμάτων, που επέτρεψαν στη ναζιστική Χρυσή Αυγή να «απαγάγει» τον πατριωτισμό των Ελλήνων και να τον συνθλίψει με τον εθνικισμό, που πάντα γεννά μίσος. Είναι το ΠΑΣΟΚ, κυρίως, αλλά και η Ν.Δ. που ευθύνονται για το γεγονός ότι οι Έλληνες ναζί εκπροσωπούνται στον Ναό της Δημοκρατίας και αντιπροσωπεύουν το 10% σχεδόν του ελληνικού λαού.

Το ΑΚΕΛ και ο ΔΗΣΥ, με τη συνεχή υποχωρητικότητά τους απέναντι στις απαιτήσεις των Βρετανών, απογοήτευσαν πολλούς νέους, οι οποίοι φοβάμαι πως καταλήγουν στην «αδελφή» οργάνωση της Χ.Α., το ΕΛΑΜ. Η χειρότερη υπηρεσία που προσφέρουν τα δύο μεγάλα κόμματα είναι αυτή: Θα βοηθήσουν να ανδρωθεί το ΕΛΑΜ και άλλες περίεργες οργανώσεις, που πουλούν πατριωτισμό, ενώ στην πραγματικότητα πρεσβεύουν τον αρρωστημένο εθνικισμό. Οι περισσότεροι στην Κύπρο δεν γνωρίζουν καν τι εστί Χ.Α. Εγώ γνωρίζω, διότι με έχουν καθυβρίσει και, το χειρότερο όλων, με έχουν ΑΠΕΙΛΗΣΕΙ. Η ηγεσία της αποτελείται από κακής ποιότητας ανθρώπους, που υπηρέτησαν τη χούντα. Την ίδια χούντα, η οποία πρόδωσε την πατρίδα μας.

Ας μην ψάχνουν ψύλλους στα άχερα οι διεφθαρμένοι πολιτικοί της Κύπρου και ας μη γίνονται γελοίοι όταν γονυπετείς ζητούν «συγγνώμη» από τον Ακιντζί, επειδή οι ακραίοι, τους οποίους όλοι καταδικάζουμε, επιτέθηκαν στους Τουρκοκύπριους. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους πρέπει, και να σταματήσουν την πορεία προς την «όποια λύση». Τα πράγματα αλλάζουν ραγδαία στην περιοχή μας και το Κυπριακό ΔΕΝ πρέπει να λυθεί, ειδικά τώρα, όταν η Τουρκία ελέγχεται από έναν παρανοϊκό και ψυχοπαθή ηγέτη, ο οποίος στοχεύει να αιματοκυλίσει την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Γιατί τόση βιασύνη, Γιατί δεν περιμένουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο στον ευρύτερο χώρο της Μέσης Ανατολής;
WWW.PHILENEWS.COM, WWW.MIGNATIOU.COM