30 Νοεμβρίου 2015

Μικρός ο αντίκτυπος στην Τουρκία της συμφωνίας με την Ε.Ε. Τα φιλοκυβερνητικά μέσα επιχειρούν να δώσουν μεγαλύτερες διαστάσεις


Η ιστορική συμφωνία της Τουρκίας με την Ε.Ε. στο μεταναστευτικό ζήτημα βρίσκει μέχρι στιγμής περιορισμένης έκτασης αντίκτυπο στο εσωτερικό της χώρας.Ο εγχώριος Τύπος πραγματοποιεί περιορισμένης έκτασης αναφορά στη συμφωνία και στα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες στις σχέσεις Άγκυρας-Βρυξελλών με τα δημοσιεύματα να εστιάζουν στην επανενεργοποίηση της διαδικασίας ένταξης της χώρας στην Ε.Ε., στη μελλοντική άρση των τουριστικών θεωρήσεων στα τουρκικά διαβατήρια και στις επαφές του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου με τους Ευρωπαίους πολιτικούς και αξιωματούχους.

Σε αντίθεση με τον υπόλοιπο Τύπο, τα φιλοκυβερνητικά μέσα επιχειρούν να δώσουν μεγαλύτερες διαστάσεις στη συμφωνία Τουρκίας-Ε.Ε. Εφημερίδες όπως η Σταρ και η Γενί Σαφάκ επιχειρούν να φωτογραφίσουν τις τελευταίες εξελίξεις ως την πρώτη μεγάλη νίκη και επιτυχία της νέας Κυβέρνησης στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής.Στην πλειοψηφία τους τα τουρκικά ΜΜΕ έχουν εστιασμένη την προσοχή τους σε δύο ζητήματα: Στη δολοφονία του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου του Ντιγιάρμπακιρ, η οποία συγκλονίζει στην κυριολεξία την τουρκική κοινή γνώμη και στη μετεξέλιξη της ρωσοτουρκικής έντασης.
http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=225475