07 Νοεμβρίου 2015

Καμώματα με τις στρατιωτικές ζώνες - Η Τουρκία απαίτησε αλλαγή δήλωσης ΟΗΕ Κωμικοτραγικά πράγματα συμβαίνουν στην Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών.

http://img.ant1iwo.com/ImageHandler.ashx?v=1&m=AnchoredFit&f=ZmlsZXMvMS9uZXdzLzIwMTUvMDUvYmFua2ltb3VuLmpwZw%3d%3d&t=635666926849466349&w=931&h=603&a=Center
Κυριάκος Πομηλορίδης-Τα Ηνωμένα Εθνη απέσυραν και ακολούθως τροποποίησαν την χθεσινή δήλωση του Γενικού Γραμματέα Μπαν Γκι - μουν, με την οποία καλωσόριζε την επιβεβαίωση από τον Μουσταφά Ακιντζί, ότι η Τουρκική Δημοκρατία συμφώνησε να παράσχει στις ομάδες εκταφών της ΔΕΑ πρόσβαση σε 30 στρατιωτικές περιοχές στα κατεχόμενα.
Στη νέα αναφορά δεν γίνεται καμία μνεία στην Τουρκία, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες, απαίτησε η Άγκυρα, η οποία προέβη σε διαβήματα προς τη Γραμματεία του ΟΗΕ.


Σύμφωνα με τη νέα διατύπωση, «ο ΓΓ καλωσορίζει την επιβεβαίωση από μέρους του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ότι οι ομάδες εκταφών της Επιτροπής Αγνοουμένων θα έχουν πρόσβαση σε 30 περιοχές όπου υπάρχουν υποψίες ότι είναι χώροι ταφής, στη βόρειο Κύπρο».

Έχω την εντύπωση πως προκύπτει θέμα τάξης για την Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών, η οποία, ανεξάρτητα των όποιων σκοπιμοτήτων ή παρεμβάσεων, δεν μπορεί να καμώνοται πως δεν υπάρχει τουρκικός στρατός στην Κύπρο.Άλλωστε ήταν ο ίδιος ο Μουσταφά Ακιντζί που έσπευσε χθες να αποδώσει τα εύσημα στην Τουρκία.

Υπενθυμίζουμε τα σχετικά ψηφίσματα των Η.Ε. τα οποία όχι μόνο καταδικάζουν την τουρκική εισβολή και καλούν την Τουρκία να αποσύρει τα στρατεύματα της από την Κύπρο, αλλά της ζητούν ευθέως να συνεργαστεί και στο θέμα των Αγνοουμένων.