09 Νοεμβρίου 2015

Αθλιότητα- Ο αρχηγός των κατοχικών δυνάμεων αμερικανική δεξίωση


http://icube.milliyet.com.tr/YeniAnaResim/2015/11/06/abd-den-kibris-ta-asker-acilimi--6252730.Jpeg
Ο στρατηγός Ιλγιάς Μπόζκουρτ, αρχηγός των τουρκικών δυνάμεων στην Κύπρο, και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί παρέστησαν ένστολοι σε δεξίωση γνωριμίας που παρέθεσε η νέα πρέσβης των ΗΠΑ, Καθλίν Αν Ντόχερτι, στο ξενοδοχείο Μέριτ, στην κατεχόμενη Λευκωσία.
Το γεγονός προβάλλει η τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ, η οποία κάνει λόγο για μία «ιστορικής σημασίας εξέλιξη». Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι για πρώτη φορά ο τουρκικός στρατός συμμετέχει με ένστολους αξιωματικούς του σε εκδήλωση της αμερικανικής πρεσβείας στα Κατεχόμενα.

Η εφημερίδα επικαλείται Αμερικανό διπλωμάτη, ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι «αποτελεί πολύ σημαντικό γεγονός ότι οι Τούρκοι στρατηγοί έλαβαν μέρος σε μία εκδήλωση των ΗΠΑ στην Κύπρο». Ο ίδιος διπλωμάτης φέρεται να δήλωσε πως «οι ΗΠΑ εμπιστεύονται τον τουρκικό στρατό και χαιρετίζουν την απόφασή του για την έναρξη ερευνών για τους αγνοούμενους στις στρατιωτικές ζώνες».Επίσης, τουρκοκυπριακές πηγές σημειώνουν ότι η εκδήλωση της αμερικανικής πρεσβείας έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Μέριτ, που ανήκει σε τουρκικό επιχειρηματικό όμιλο, τα ΜΜΕ του οποίου έχουν τοποθετηθεί ξεκάθαρα κατά της διαδικασίας λύσης του Κυπριακού.
Α. Βικέτος, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Λευκωσία, Κύπρος 

Και το ξενοδοχείο…
Παράλληλα, τ/κ πηγές δεν θεωρούν τυχαίο το γεγονός ότι η εκδήλωση της αμερικανικής πρεσβείας έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Μέριτ, το οποίο ανήκει σε τουρκικό επιχειρηματικό όμιλο, τα ΜΜΕ του οποίου έχουν τοποθετηθεί ξεκάθαρα  κατά της διαδικασίας λύσης του Κυπριακού.  Στον συγκεκριμένο όμιλο ανήκει το Diyalog Tv και η εφημερίδα «Diyalog», τ/κ ΜΜΕ τα οποία είναι γνωστά για την εθνικιστική γραμμή τους, σε ό, τι αφορά στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.
http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=223557