05 Αυγούστου 2015

..Οι "αντάρτες" νικούν, απλά, όταν δεν χάνουν...

http://www.avgi.gr/documents/10179/44000/9D.jpg/9bf6f210-461b-4966-8920-0f1dfebc980b?t=1361373804774&imageThumbnail=3Το παλαιοκομματικό κεντροδεξιό πολιτικό σύστημα της χώρας μας χρεοκόπησε και σταδιακά οδεύει προς την πλήρη εξαΰλωση του , χωρίς καμιά πιθανότητα επαναφοράς του. Ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει ως απόλυτα πολιτικά κυρίαρχος και αυτό δίνει την ευκαιρία σε μεταρρυθμιστές και αδιάλλακτους να επιδιώξουν την πρωτοκαθεδρία. Οι μέχρι πρότινος συγκάτοικοι είναι σήμερα οι πλέον σκληροί μονομάχοι,  διακινούν  δε το πολιτικό τους  αφήγημα τους μπροστά στην νέα πραγματικότητα. Μια νέα πραγματικότητα την οποία συνθέτουν τα παράγωγα της νέας μνημονιακής σύμβασης τόσο σε ελλαδικό όσο και σε ευρωπαϊκό χώρο.Η θεωρεία του μικρότερου κακού,  η λογική του "..πληγωμένοι μέν, νικημένοι δε, αλλά όρθιοι αν και ματωμένοι,και πως  τίποτα δεν χάθηκε αν εμείς οι ίδιοι δεν το θεωρήσουμε χαμένο..." , η επαναστατική λογική "Όχι Μνημόνια, όχι λιτότητα, όχι ξεπουλημένη Ελλάδα" οι νέες ιδεολογικές γραμμές του αριστερού κινήματος.

 Πίσω απο αυτές τις ιδεολογικές γραμμές  άλλοτε ως μπετόν και άλλοτε ως λάστιχο, μια πληθωρική αριστερή και αριστερίστικη ρητορική αναζητεί την τεκμηρίωση της  και την δικαίωσης της , άλλοτε αναλύοντας σε βάθος το γίγνεσθαι και άλλοτε παραμορφώντας το, προσδίδοντας του δελεαστικότητα και ελκυστικότητα

Πρέπει να επισημανθεί πώς η διαλεκτική της αντιπαλότητας χρωματίζεται σήμερα ως εκτυλίσσεται απο το ιδιαίτερα φτωχό επίπεδου διαλόγου.Η Σύνθεση ως συγκερασμός της Θέσης-Αντίθεσης απουσιάζει παντελώς , οι υβριστικοί σχεδόν επιθετικοί προσδιορισμοί  διάχυτοι σε κάθε παρέμβαση.

Ο στόχος προφανής  να καρπωθούν πρίν τις  πρόωρες εκλογές -οι οποίες και φαντάζουν πλέον ως μονόδρομος- το πλεονέκτημα της  πατρότητας της λύσης εκείνης που θα προσφέρει το μέγιστο κια το βέλτιστο στον τόπο και που ταυτόχρονα θα αποτελεί και πυλώνα της Ηγεμονίας τους επι της Κοινωνίας.

Μια εκτίμηση της πραγματικότητας με τα σημερινά δεδομένα  και όπως σωστά αναφέρει σε σημείωμα της η Εφημερίδα Συντακτών  η πραγματικότητα ξεπερνά πάντα κάθε φαντασία ...