15 Μαΐου 2015

Το τραγούδι και το αγκαζέ του Κοτζιά


photo: Nick Paleologos / SOOC
Κάποτε ήταν τα ζεϊμπέκικα του Παπανδρέου κι οι κουμπαριές του Καραμανλή. Τώρα είναι το αγκαζέ και το τραγούδι του Κοτζιά. Τα έχει αυτά η διπλωματία, δεν γίνεται αλλιώς.
Ο υπουργός Εξωτερικών βρέθηκε την Τετάρτη στην Τουρκία για να λάβει μέρος στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. Κι όταν η σύσκεψη τελείωσε, τα εθιμοτυπικά φλας των φωτογράφων δεν απαθανάτισαν μόνο χαμόγελα, αλλά και μία σπάνια σκηνή.Όλοι οι συμμετέχοντες υπουργοί Εξωτερικών πιάστηκαν χέρι-χέρι, άλλοι αγκαζέ, άλλοι αγκαλιά. Όλοι, όμως, τραγούδησαν το ίδιο τραγούδι. Το We are the World, το οποίο έγραψε ο Μάικλ Τζάκσον.Δίπλα στον Έλληνα υπουργό ήταν ο Τούρκος ομόλογός του, Μελβούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος τραγούδησε κι αυτός μαζί του, με τον Κοντζιά να είναι ιδιαίτερα κεφάτος κι εκφραστικός, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο.
Στη συνέχεια, στην παρέα των ...τροβαδούρων προστέθηκαν κι η Φεντερίκα Μογκερίνι, επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, αλλά κι ο Γενς Στόλτενμπεργκ, ΓΓ του ΝΑΤΟ.Υπενθυμίζεται πως το We are the World γράφτηκε για φιλανθρωπικούς σκοπούς κι ηχογραφήθηκε το 1985.
Απολαύστε τους:
http://webtv.hurriyet.com.tr/haber/baris-sarkisi-geceye-damgasini-vurdu_112622
http://www.protagon.gr/