15 Μαΐου 2015

Μέσω Νότιας Κορέας Εμπορικό και οικονομικό άνοιγμα της Βουλγαρίας σε Ασία

Εμπορικό και οικονομικό άνοιγμα της Βουλγαρίας σε Ασία
Οι πρόεδροι της Βουλγαρίας, Ρόσεν Πλεβνέλιεβ και η ομόλογος του της Νότιας Κορέας, Παρκ Γκέουν-χι, υπέγραψαν κοινή διακήρυξη για την ενίσχυση των διμερών εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων. Η βουλγαρική αντιπροσωπεία επισκέπτεται τη Σεούλ, τιμώντας τη συμπλήρωση 25 ετών από την έναρξη των διμερών διπλωματικών και εμπορικών σχέσεων.
Οι δύο χώρες προγραμματίζουν τη διεξαγωγή οικονομικής διάσκεψης τον Οκτώβριο, δίνοντας έμφαση στις επενδυτικές δυνατότητες που υπάρχουν για τη συνεργασία μεταξύ επιχειρήσεων στον ιδιωτικό τομέα. Από τις συναντήσεις διαπιστώθηκε αμοιβαίο ενδιαφέρον για την εδραίωση πλασίου επιχειρηματικών συνεργασιών στους τομείς των τεχνολογιών της πληροφορικής, των τηλεπικοινωνιών, των υποδομών, της ενέργειας, των μεταφορών, της βιομηχανίας παραγωγής αυτοκινήτων, της αγροτικής οικονομίας, της επεξεργασίας τροφίμων, των επιστημών, της εκπαίδευσης, αλλά και του τουρισμού.
Η Βουλγαρία εξάγει στη Νότια Κορέα, λουλούδια, γιαούρτι, προϊόντα υγιεινής διατροφής, αλλά και κρασί, ενώ η νοτιοκορεατική αγορά, θεωρείται κομβικής σημασίας, για το άνοιγμα και άλλων ασιατικών αγορών, στα βουλγαρικά προϊόντα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ