11 Φεβρουαρίου 2015

Την ανησυχία του εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός της Λιβύης Το Ισλαμικό Κράτος μπορεί να φτάσει στη Μεσόγειο

Το Ισλαμικό Κράτος μπορεί να φτάσει στη Μεσόγειο
Σε περίπτωση που οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους δεν αναχαιτιστούν σύντομα τότε μπορεί να φτάσουν ακόμα και στη Μεσόγειο, δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα The Times ο πρώην πρωθυπουργός της Λιβύης. Ο Αλί Ζεϊντάν προειδοποίησε στη Λιβύη το πεδίο δράσης για τους αιμοσταγείς μαχητές είναι ανοιχτό, καθώς μπορούν να βρουν εύκολα όπλα και σφαίρες στη χώρα ενώ η «πληγωμένη» κυβέρνηση της χώρας δεν μπορεί να τους αντιμετωπίσει.
«Μεγαλώνουν. Είναι παντού» ανέφερε ο κ. Ζεϊντάν σε πρόσφατη επίσκεψή του στο Λονδίνο. Μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός της Λιβύης υποστηρίζει ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή του και σε μεγαλύτερες πόλεις της χώρας του, με απώτερο στόχο να καταφέρει να προσηλυτίσει μαχητές από αντίπαλες ακραίες ομάδες ισλαμιστών.
«Στη Λιβύη, η κατάσταση είναι ακόμα υπό έλεγχο» είπε χαρακτηριστικά, και συνέχισε: «Εάν, όμως, την αφήσουμε έναν ή δύο μήνες ακόμα δεν νομίζω ότι θα μπορούμε να την διαχειριστούμε. Θα γίνει μεγάλος πόλεμος στη χώρα και μετά θα μεταφερθεί και στην Ευρώπη». Η βρετανική εφημερίδα τονίζει ότι ο πολιτικός παρακάλεσε τη διεθνή κοινότητα να λάβει σοβαρά υπόψη την απειλή του Ισλαμικού Κράτους, η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί ταχύτατα.