20 Ιανουαρίου 2015

Ο Ερντογάν φοβάται νέες «επιθέσεις» Ακόμη δεν έχει περάσει ο «κίνδυνος», ο οποίος ακούει στο όνομα «Φετχουλλάχ Γκιουλέν»

Την στιγμή που η αντιπαράθεση του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της κυβέρνησης του με το Κίνημα Γκιουλέν συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, με την κυβέρνηση να έχει περάσει σε σφοδρή αντεπίθεση, το τουρκικό προεδρικό δεν κρύβει τον προβληματιμό του για τις μελλοντικές εξελίξεις.  Σύμφωνα με πληροφορίες από τους κύκλους της τουρκικής κυβέρνησης, ο Πρόεδρος Ερντογάν έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ακόμη δεν έχει περάσει ο «κίνδυνος», ο οποίος ακούει στο όνομα «Φετχουλλάχ Γκιουλέν». Ο Τούρκος Πρόεδρος βλέπει πίσω από τις νέες εξελίξεις και συγκρούσεις στις κουρδικές επαρχίες το Κίνημα Γκιουλέν.  Πριν από λίγη ώρα, ο κ. Ερντογάν άφησε πολλά υπονοούμενα και αναπάντητα ερωτήματα σε ότι αφορά τις τελευταίες εξελίξεις και συγκρούσεις στην κουρδικό επαρχία Τζίζρε. Ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ότι Τούρκοι αστυνομικοί συνέλαβαν συναδέλφους τους, οι οποίοι επιχείρησαν να τοποθετήσουν βόμβα σε δρόμο.
 

Η νέα δήλωση έρχεται την στιγμή που οι τουρκικές διωκτικές αρχές συνεχίζουν τις διώξεις και τις συλλήψεις των μελών του Κινήματος Γκιουλέν. Σήμερα, η τουρκική αστυνομία προχωρά σε σύλληψη υψηλόβαθμων γραφειοκρατών, οι οποίοι εργάζονται σε δομές και ιδρύματα του τουρκικού κράτους, οι οποίες αφορούν την καινοτομία στον χώρο της τεχνολογίας και της επιστήμης.

Εν τω μεταξύ, σήμερα, η τουρκική βουλή αποφασίζει για το αν θα παραπεμφθούν ή όχι οι τέσσερις πρώην υπουργοί της τουρκικής κυβέρνησης στο Ανώτατο Δικαστήριο. Οι τέσσερις πρώην υπουργοί κατηγορούνται με το πρόσχημα της εμπλοκής σε υποθέσεις διαφθοράς.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιοι τουρκικοί δημοσιογραφικοί κύκλοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο της κυκλοφορίας νέων ντοκουμέντων με προσωπικές στιγμές κάποιων μελών του κυβερνώντος κόμματος λίγους μήνες πριν τις βουλευτικές εκλογές. 
http://kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=195500