20 Αυγούστου 2014

Xαμάς: Χτυπήσαμε πλατφόρμα της Noble Στο νέο Πόλεμο της Γάζας οι ισραηλινές πλατφόρμες βρίσκονται για πρώτη φφορά στο στόχαστρο


Του Νίκου Στέλγια
Του ανταποκριτή μας στην Κωνσταντινούπολη
Σύμφωνα με τα ισραηλινά, τουρκικά και ξένα μέσα ενημέρωσης, η Οργάνωση Χαμάς φέρνει στο προσκήνιο της επικαιρότητας έναν σημαντικό ισχυρισμό.Δια μέσου της ιστοσελίδα της, η παλαιστινιακή οργάνωση ενημερώνει τους οπαδούς της ότι πριν από λίγη ώρα έλαβα χώρα επίθεση με δυο ροκέτες κατά μιας πλατφόρμας των εταιριών Noble Energy και Delek.Η Χαμάς ισχυρίζεται ότι στο στόχαστρο της βρέθηκε μια πλατφόρμα, η οποία βρίσκεται στα ανοιχτά της Λωρίδας της Γάζας, στην περιοχή Yam Tethys. Πρόκειται για την πλατφόρμα φυσικού αερίου, η οποία φέρει την ονομασία «Νόα».

Η ισραηλινή πλευρά αρνείται κατηγορηματικά την εξέλιξη. Η Noble διαβεβαιώνει την κοινή γνώμη ότι η εξόρυξη φυσικού αερίου στην πλατφόρμα συνεχίζεται κανονικά. Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz αναφέρει ότι η ισραηλινή κυβέρνηση δεν έχει καμία πληροφορία σχετικά με την υποτιθέμενη επίθεση. Άλλα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αφήνει να εννοηθεί ότι πρόκειται για μια νέα επικοινωνιακή εκστρατεία της Χαμάς, η οποία έχει ως πρωταρχικό στόχο τον εντυπωσιασμό της κοινής γνώμης. Ας σημειωθεί ότι στο νέο Πόλεμο της Γάζας, οι ισραηλινές πλατφόρμες βρίσκονται για πρώτη φορά στο στόχαστρο. 
KAΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΠΡΟΥ