26 Αυγούστου 2014

Τούρκοι πράκτορες στο πλευρό Τζιχαντιστών του Ιράκ Οι τρείς πράκτορες της ΜΙΤ έλαβαν μέρος σε αιματηρές επιθέσεις στο Β. Ιράκ

Μια πληροφορία της τελευταίας στιγμής από το βόρειο κομμάτι του Ιράκ έρχεται να προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην Άγκυρα και σε ολόκληρη την Μεσοποταμία.Μέλος των ένοπλων ομάδων των Τουρκομάνιων του Ιράκ δίνει στην δημοσιότητα την ταυτότητα τριών πρακτόρων των Τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών (ΜΙΤ), οι οποίοι πολεμούν στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους. Πρόκειται για τους πράκτορες «M.Y.», «İ.Ç.» και «K.Ş».Οι Τουρκομάνιοι ισχυρίζονται ότι οι συγκεκριμένοι πράκτορες έλαβαν μέρος σε αιματηρές επιθέσεις, οι οποίες είχαν στο στόχαστρο τους ίδιους.Οι δυνάμεις των Τουρκομάνιων έχουν συλλάβει τους τρεις πράκτορες, οι οποίοι φρουρούνται σε ασφαλές μέρος.Η μεγάλη αποκάλυψη έγινε από τον Νιχάτ Γιαλνίζ, ο οποίος εμφανίζεται ως μέλος των ένοπλων μονάδων των Τουρκομάνιων του Ιράκ.


Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Τζουμχουριγιέτ», ο κ. Γιαλνίζ δήλωσε ότι οι δυνάμεις των Τουρκομάνιων θα στείλουν τους τρεις Τούρκους πράκτορες σε διεθνές δικαστήριο.Πρόκειται για πρώτη φορά που οι Τουρκομάνιοι εξαπολύουν μετωπική επίθεση κατά της Άγκυρας, με την οποία στο παρελθόν διατηρούσαν στενή συνεργασία. Το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις των δυο συμμάχων χαρακτηρίζεται από μεγάλη ένταση εξαιτίας των εξελίξεων στο Ιράκ.
ΝΙΚΟΣ ΣΤΕΛΓΙΑΣ-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΠΡΟΥ