25 Ιουνίου 2014

Απειλεί ο στρατηγός Χαφτάρ H Τουρκία απομακρύνει εκατοντάδες πολίτες της από τη Λιβύη


H Τουρκία απομακρύνει εκατοντάδες πολίτες της από τη ΛιβύηΗ Τουρκία προχώρησε στην απομάκρυνση εκατοντάδων υπηκόων της χώρας από τη Λιβύη μετά τις απειλές του απόστρατου στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ, οι δυνάμεις του οποίου μάχονται εναντίον των ισλαμιστών στην ανατολική Λιβύη, ανακοίνωσε η τουρκική πρεσβεία.Ο Χάφταρ διεμήνυσε την Κυριακή απευθυνόμενος στους υπηκόους της Τουρκίας και του Κατάρ να εγκαταλείψουν εντός δύο ημερών την ανατολική Λιβύη, όπου επικρατεί κατάσταση αναρχίας, κατηγορώντας τις κυβερνήσεις των δύο κρατών ότι υποστηρίζουν την «τρομοκρατία».
Συνολικά «420 Τούρκοι εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν σήμερα αναχωρώντας από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Μιζουράτα λόγω των απειλών που προήλθαν από την ανατολή και τις δυνάμεις του Χαλίφα Χάφταρ» δήλωσε ο Μοχάμεντ Ισμαήλ, εκπρόσωπος του αεροδρομίου.

Οι Τούρκοι μεταφέρθηκαν με πτήσεις της Turkish Airlines, διευκρίνισε. Εργάζονταν σε ένα ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο στη Σύρτη, στο κεντρικό τμήμα της Λιβύης.

Στέλεχος της τουρκικής πρεσβείας στη Λιβύη δήλωσε ότι οι Τούρκοι εργαζόμενοι δεν ένιωθαν πλέον ασφαλείς στη χώρα, ενώ ακόμα 140 θα εγκαταλείψουν τη χώρα από το αεροδρόμιο Λάμπρακ, κοντά στη Βεγγάζη.

Το αεροδρόμιο της ίδιας της Βεγγάζης παραμένει κλειστό από τα μέσα Μαΐου για λόγους ασφαλείας.

Τόσο η Τουρκία όσο και το Κατάρ είχαν εκφράσει την υποστήριξή τους προς την Μουσουλμανική Αδελφότητα, την οποία η νέα κυβέρνηση στην Αίγυπτο και χώρες του Κόλπου έχουν κηρύξει «τρομοκρατική» οργάνωση.
http://www.tanea.gr/news/world/article/5134809/h-toyrkia-apomakrynei-ekatontades-polites-ths-apo-th-libyh/