07 Ιουνίου 2014

Οι αεροναυπηγοί της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας προχωρούν

Λίγο πριν από τις βουλευτικές εκλογές του 2011 , αρκετές διαφημιστικές πινακίδες της προεκλογικής εκστρατείας του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ ) της Τουρκίας έδειχναν τον γαλάζιο ουρανό με μη αναγνωρίσιμα αεροσκάφη , που τα συνόδευε το σύνθημα : " Τα αεροσκάφη μας είναι στον ουρανό "" Τα αεροσκάφη μας » δεν ήταν στον ουρανό τότε , αλλά συντρίβονταν στην προσγείωση κατά τη διάρκεια μιας σειράς δοκιμών πτήσης . Και τα «αεροσκάφη μας » ήταν το Anka , (Φοίνικας στα Τουρκικά) το οποίο η Τουρκία προσπαθούσε να αναπτύξει και να κατασκευάσει τοπικά. Από τότε , οι προσπάθειες έχουν στείλει πραγματικά το Anka στους ουρανούς , και τώρα , πιο σίγουροι , οι αμυντικοί σχεδιαστές της Τουρκίας έχουν μεγαλύτερες φιλοδοξίες για τα μη επανδρωμένα συστήματα .
Στις 29 Απριλίου στην ομιλία του , ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν , δήλωσε : «Έχουμε φτάσει σε [ ένα τεχνολογικό επίπεδο ] όπου μπορούμε να παράγουμε μη επανδρωμένα αεροσκάφη»

Ένας κυβερνητικός αξιωματούχος διευκρίνισε τους λόγους για τον ενθουσιασμό του πρωθυπουργού σχετικά με το αεροσκάφος : «Ο Ερντογάν βλέπει το Anka ως έργο - υπογραφή του στον εκσυγχρονισμό της εθνικής άμυνας»

Το Anka είναι ένα μεσαίου υψομέτρου , μεγάλης αντοχής ( MALE ) drone . Τέτοια UAVs μπορεί συνήθως λειτουργούν για 24 ώρες σε υψόμετρο 10.000 ποδιών . Το Anka , που σημαίνει Φοίνικας , είναι το πρώτο UAV τύπου MALE που θα παράγεται από την TUSAS της  Turkish Aerospace Industries ( TAI ) .

Στα τέλη του περασμένου έτους , η τουρκική κυβέρνηση υπέγραψε με την TAI για την κατασκευή μιας σειράς από 10 Ankas και των αντιστοίχων επίγειων σταθμών . Στο πλαίσιο της συμφωνίας , οι πρώτες παραδόσεις σειριακή παραγωγής θα γίνουν μεταξύ του 2016 και του 2018 .
ΧΟΥΡΙΕΤ-Balkans.com Business News - 05.06.2014