27 Ιουνίου 2014

Εμπλέκονται οι βρετανικές βάσεις στην κρίση του Ιράκ;


Η τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Κάμερον ήρθε στον απόηχο της δήλωσης Βρετανού Υπουργού
Ο βρετανικός και ο τουρκικός τύπος φέρνει στο προσκήνιο μια σημαντική πληροφορία, η οποία αφορά την ενδεχόμενη εμπλοκή των βρετανικών βάσεων στην κρίση της Συρίας.
Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, πριν από λίγη ώρες, ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον. Σε αυτή την επικοινωνία τέθηκαν επί τάπητος όλες οι εξελίξεις στο Ιράκ.Η τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Κάμερον ήρθε στον απόηχο της δήλωσης του Βρετανού Υπουργού Εργασίας και Συντάξεων, Ντάνκαν Σμιθ. Μιλώντας στον βρετανικό τύπο, ο κ. Σμιθ δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να παρέχει κάθε είδους υποστήριξη στην ενδεχόμενη αεροπορική επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράκ.
Ο κ. Σμιθ δηλώνει ότι η χώρα του είναι έτοιμη να δώσει στις ΗΠΑ την άδεια της χρήσης των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο.Ο κ. Σμιθ αποκλείει το ενδεχόμενο της άμεσης εμπλοκής της χώρας του στην κρίση του Ιράκ. Σχολιάζοντας τις νέες εξελίξεις, η τουρκική εφημερίδα «Ραντικάλ» καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το επόμενο διάστημα, οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο ενδέχεται να αποτελέσουν το εφαλτήριο βήμα για την ενδεχόμενη επίθεση των ΗΠΑ στην Οργάνωση Ισλαμικού Κράτους Ιράκ – Δαμασκού. ΝΙΚΟΥ ΣΤΕΛΓΙΑ