03 Μαΐου 2014

Στις ΗΠΑ ο επικεφαλής της συριακής αντιπολίτευσης


Ο επικεφαλής της συριακής αντιπολίτευσης Άχμαντ Τζάρμπα θα μεταβεί στις 7 Μαΐου στις ΗΠΑ για να ζητήσει από την αμερικανική κυβέρνηση να παράσχει στους αντάρτες εξελιγμένα όπλα, όπως έγινε γνωστό σήμερα από το γραφείο του.
"Ο επικεφαλής του εθνικού συνασπισμού των δυνάμεων της επανάστασης και της αντιπολίτευσης της Συρίας Άχμαντ Τζάρμπα θα πραγματοποιήσει οκταήμερη επίσκεψη στην Ουάσινγκτον από τις 7 Μαΐου" αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του. Ο Τζάρμπα θα συνοδεύεται από τον νέο αρχηγό του γενικού επιτελείου του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, τον ταξίαρχο Αμπντελίλα αλ Μπασίρ.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο Τζάρμπα θα έχει επαφές με Αμερικανούς αξιωματούχους από τους οποίους θα ζητήσει να παράσχουν στους αντάρτες προηγμένα όπλα "ώστε να αλλάξει η ισορροπία δυνάμεων στο πεδίο", όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Μεταξύ άλλων, ο Τζάρμπα θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, τη σύμβουλο για θέματα εθνικής ασφάλειας Σούζαν Ράις, με μέλη του Κογκρέσου και της Γερουσίας και με ηγετικά στελέχη του Ρεπουμπλικανικού και του Δημοκρατικού κόμματος.

Την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ είχε ανακοινώσει ότι θα ξαναρχίσουν οι παραδόσεις μη θανατηφόρου στρατιωτικού εξοπλισμού στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό που είχαν διακοπεί στις 11 Δεκεμβρίου, μετά την κατάληψη, από άνδρες του Ισλαμικού Μετώπου, του Μπαμπ αλ Χάουα, ενός μεθοριακού περάσματος στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία που έως τότε ελεγχόταν από τους αντάρτες.
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=319562&catID=4