23 Απριλίου 2014

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Αχμέτ Κουρτ στη Θράκη

Την παραίτησή του μετά από σχετικό αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε το απόγευμα της Τετάρτης ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη Αχμέτ Κουρτ. Πρόκειται για τον πρόεδρο της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης ο οποίος όπως φαίνεται και από φωτογραφίες που ο ίδιος είχε δημοσιεύσει στο twitter διατηρεί σχέσεις με τους Γκρίζους Λύκους στην Τουρκία.
Συγκεκριμένα έχει δημοσιεύσει φωτογραφίες με τον ηγέτη της οργάνωσης Ντεβλέτ Μπαχτσελί οι οποίες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο εδώ και καιρό αλλά σήμερα έγινε ευρέως γνωστό στη σκιά της απόσυρσης της υποψηφιότητας της Σαμπιχά Σουλεϊμάν.Στο μεταξύ όπως αναφέρει η ιστοσελίδα www.komotinipress.gr, ο Κουρτ δήλωσε πως στις ευρωεκλογές θα στηρίξει με «όλη του την δύναμη» το εθνικιστικό κόμμα DEB, που ίδρυσε το 1991 ο Σαδίκ Αχμέτ.


"Επιθυμώ να αναφέρω πως αντιμετωπίζω με μεγάλο θαυμασμό την απόφαση του κόμματος DEB να μετάσχει στις ευρωεκλογές. Σε αυτές στις εκλογές που πιστεύω πως ως μειονότητα μας αναλογούν στον καθένα μια μεγάλη ευθύνη και καθήκον και επειδή πιστεύω πως η φωνή μας θα υψωθεί έτι περισσότερο σε διάφορα ευρωπαϊκά φόρα, δηλώνω με κάθε ειλικρίνεια πως στήριξα και θα στηρίζω αυτή την απόφαση και εύχομαι σε όλους τους αδερφούς μου επιτυχία σε αυτές τις εκλογές. Είναι απόλυτη η πίστη μου πως η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης θα περάσει με επιτυχία αυτές τις εξετάσεις. Ας είναι ανοιχτός ο δρόμος μας", φέρεται να λέει ο Κουρτ. 
 
Όπως αναφέρεται σε σημείωμα του ΣΥΡΙΖΑ  “μετά τη γνωστοποίηση των δηλώσεων του Αχμέτ Κουρτ ζητήθηκε η παραίτηση του κάτι που ο ίδιος έπραξε και παραιτήθηκε από το περιφερειακό ψηφοδέλτιο.”

Ειδικά για την επίσκεψη Ντεβλέτ Μπαχτσελί στη Ξάνθη αναφέρει ότι και τότε είχε βγάλει ανακοίνωση και έκανε λόγο για προσπάθεια πυροδότησης κλίματος δημιουργώντας έτσι προβλήματα στην ειρηνική συμβίωση των κατοίκων της Θράκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ακόμα ότι “σε αυτή την παρουσία του Μπαχτσελί παρέστησαν βουλευτές, πολιτευτές και πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ όπως οι Φαίκογλου Αχμέτ και Μάντατζη Τσετίν του ΠΑΣΟΚ, οι πολιτευτές, της ΝΔ, Αδνάν Πετσενίκ και Μεχμέτ Εμίνογλου και του ΠΑΣΟΚ, Μπαράν Μπουρχάν”, κάτι που όπως σημειώνει “δεν μπορεί να αποκρύπτεται από τα ΜΜΕ”.

Τέλος επισημαίνει ότι “η στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρη και δεν υπακούει σε πρόσκαιρες μικροπολιτικές ή άλλου είδους σκοπιμότητες. Είναι μια στάση ευθύνης, που απορρέει από την αξιακή αρχή του σεβασμού όλων των πολιτών της περιοχής, και της θέσης ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να είναι ίσοι και να απολαμβάνουν των ίδιων δικαιωμάτων και εναντιώνεται σε ακραίες εθνικιστικές επιδιώξεις, που υπονομεύουν την αρμονική συνύπαρξη της μειονότητας με την πλειονότητα, και σε σχεδιασμούς κύκλων του τουρκικού προξενείου όπως εκδηλώνονται με την προσπάθεια διαμόρφωσης μειονοτικού συνδυασμού στις ευρωεκλογές.”
http://www.enet.gr/?i=news-room.el&id=427092