12 Φεβρουαρίου 2014

Επιτυχημένη η πρώτη εθνική αποστολή Αεροδιαστημικής Μπήκαν τα θεμέλια για ευρύτερη τεχνολογική συνεργασία με το Ισραήλ


Επιτυχημένη η πρώτη εθνική αποστολή ΑεροδιαστημικήςΜε επιτυχίες στις βαλίτσες της επέστρεψε πριν από λίγες ημέρες από το Ισραήλ η πρώτη ελληνική επιχειρηματική αποστολή αεροδιαστημικής.Στην ελληνική αντιπροσωπεία, η οποία συγκροτήθηκε υπό τον συντονισμό του si-cluster και της Ένωσης Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας και Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ), συμμετείχαν ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αεροδιαστημική, στελέχη της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) και εκπρόσωποι της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών, Corallia.

Στο Τελ Αβίβ και την Χάιφα, η εθνική αποστολή συμμετείχε στο διεθνές συνέδριο Αεροδιαστημικής "Ilan Ramon" και είχε συναντήσεις με τις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες αεροδιαστημικής τεχνολογίας του Ισραήλ, Rafael, Elbit και IAI, οι οποίες έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για τις δραστηριότητες της ελληνικής βιομηχανίας κι διερεύνησαν την δυνατότητα αμοιβαίας συνεργασίας.

Μάλιστα, θετικά ήταν και τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον «κολοσσό» της ισραηλινής αεροδιαστημικής βιομηχανίας, Rafael, όπου διερευνήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας σε επιλεγμένες τεχνολογίες διαστήματος.

Επίσης, η ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχε ενεργά στις εργασίες του διεθνούς συνεδρίου, στο οποίο ο πρόεδρος της ΕΒΙΔΙΤΕ και μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου του si-Cluster, κ. Θανάσης Πότσης μίλησε για την δυναμική της αεροδιαστημικής βιομηχανίας στην Ελλάδα.

Ακόμη, η αποστολή εδωσε το «παρών» και στην παράλληλη έκθεση αεροδιαστημικής, προβάλλοντας τις δραστηριότητες του si-cluster, που προσέλκυσε το ισραηλινό ενδιαφέρον. 
ΒΗΜΑ