15 Φεβρουαρίου 2014

Σταθάκης: Το ήθελε ή του ξέφυγε για τη φορολογία

http://www.newmoney.gr/sites/default/files/styles/full-width/public/1-stathakis.jpg
Οι δηλώσεις Σταθάκη για αύξηση φορολογίας στην ημερίδα με τον ΣΕΒ έχουν δώσει τροφή σε κριτική για πρόθεση υπερφορολόγησης στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για επιχειρήματα που λένε ότι τελικά οι οικονομολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν λένε τίποτα διαφορετικό από ότι λέει ο Στουρνάρας. Το ερώτημα είναι γιατί ο  Γιώργος Σταθάκης μίλησε καθαρά για περισσότερη φορολογία στην Ελλάδα, όταν ο ίδιος το προσδιορίζει στην αύξηση εσόδων από επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα;

Τη συγκεκριμένη φράση τη διατύπωσε όταν στη συγκεκριμένη ημερίδα ο Θεόδωρος Σκυλακάκης είχε μιλήσει για σπατάλη 9 δισ. ευρώ σε συντάξεις που δίνονται σε ηλικίες κάτω των 65 ετών. Σε εκείνη τη φάση κλείνοντας την ομιλία του ο πρόεδρος της Δράσης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της μείωσης της φορολογίας. Αμέσως μετά πήρε το λόγο ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ και έδωσε τη διάσταση που όλοι ξέρουμε για το ζήτημα της φορολογίας. Μέχρι τότε η κουβέντα είχε επικεντρωθεί στην αποβιομηχάνιση της χώρας και στην έλλειψη προσαρμογών της οικονομίας από την είσοδο στο ευρώ.

Βέβαια ο ίδιος φρόντισε να τονίσει τη σταθεροποίηση μέσω αύξησης του κατώτερου μισθού αλλά και την έμφαση στη νεανική επιχειρηματικότητα. Το ερώτημα όμως είναι αν τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συντονίσει τη διαλεκτική του στην παρατεταμένη προεκλογική περίοδο ή τελικά θα δέχεται τις επιπτώσεις από αυθόρμητες δηλώσεις που δεν κάνουν όπως φαίνεται μόνο στελέχη όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Πηγή| newmoney.gr