18 Φεβρουαρίου 2014

Γιάννης Οικονόμου. Ο Βελουχιώτης έχασε τον τελευταίο μαυροσκούφη του

Το πρωί της Κυριακής έφυγε ο τελευταίος επιζών μαυροσκούφης, του ουλαμού του Αρη Βελουχιώτη, ο καπετάν Γιαννούτσος, στα 92 του χρόνια. Η κηδεία του Γιάννη Οικονόμου, μιας από τις πιο εμβληματικές μορφές της εθνικής αντίστασης, θα γίνει σήμερα, στις 3 το μεσημέρι στην Αμφίκλεια Φθιώτιδας.
Ολοι θυμόμαστε με συγκίνηση την εικόνα του, όταν γερμένος από τα χρόνια, ύψωσε τη γροθιά του, στο ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, τον περασμένο Ιούλιο και καταχειροκροτήθηκε (φωτογραφία).

«Αποχαιρετούμε διά παντός, με βαριά καρδιά, τον σύντροφο και τελευταίο επιζώντα του ουλαμού του Αρη Βελουχιώτη, τον καπετάν Γιαννούτσο» είναι το μήνυμα που ανήρτησε στην σελίδα του, στο Facebook, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. «Αντίο καπετάνιε επαναστάτη, καλές εφόδους στην κοιλάδα της σιωπής» έγραψε στη λεζάντα που συνόδευε τη φωτογραφία του καπετάνιου.
Θυμίζουμε ότι στη διάρκεια του ιδρυτικού συνεδρίου έλεγε ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ συναντώ συναγωνιστές και συντρόφους, που έχουν σκοπό να βοηθήσουν να ξεπεράσει τα πάθη του ο ελληνικός λαός. Ομως τη μάχη πρέπει να τη δώσει ολόκληρος ο ελληνικός λαός. Μόνο έτσι θα τα καταφέρει».
Τη βαθιά θλίψη και τα συλληπητήριά τους προς την οικογένειά του, εκφράζουν η κεντρική επιτροπή και η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι θα θυμούνται πάντα την εμβληματική παρουσία του.