10 Οκτωβρίου 2013

«Πληθωρική» περιοδεία στη Θράκη απο τον Τούρκο υπουργό Ε. Μπαγίς


Περιοδεία - πρόκληση στη Θράκη

Περιοδεία - πρόκληση στη Θράκη
Μέχρι και σε υπαίθρια συγκέντρωση μειονοτικών μίλησε ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, Ε. Μπαγίς, κατά τη διάρκεια της... πληθωρικής περιοδείας του στη Θράκη. Το απόγευμα της Τρίτης, ολοκληρώνοντας τις συναντήσεις του στη Θεσσαλονίκη, ο Μπαγίς έφυγε κατευθείαν για την Κομοτηνή, όπου παρακάθισε σε δείπνο της Ανώτατης Συμβουλευτικής Επιτροπής της μειονότητας στη Θάμνα Ροδόπης, έχοντας εκατέρωθεν στο τραπέζι του τους δύο ψευδομουφτήδες της Κομοτηνής και της Ροδόπης, ενώ παρόντες ήταν και όλοι οι παράγοντες της μειονότητας, βουλευτές κ.ά.

Πέρα - δώθε
Και ενώ συναντήθηκε με τους ψευδομουφτήδες στο δείπνο της Τρίτης -οι τελευταίοι μάλιστα πήραν τον λόγο και μίλησαν-, ο Τούρκος υπουργός έκρινε σκόπιμο να τους επισκεφθεί χθες και στα γραφεία τους, θέλοντας προφανώς να στείλει τα... κατάλληλα μηνύματα. «Πετάχτηκε», λοιπόν, μέχρι την Ξάνθη, όπου επισκέφθηκε στο γραφείο του τον ψευδομουφτή Αχμέτ Μεφτέ, καθώς και τα γραφεία της αυτοαποκαλούμενης «Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης» για να συναντηθεί με τον πρόεδρό της Αχμέτ Κουρτ.
«Υποχρέωση της Ελλάδας»!
Στην Κομοτηνή επισκέφθηκε τον ψευδομουφτή Ι. Σερίφ, καθώς και τη λέσχη της αυτοαποκαλούμενης «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής». Επίσης μίλησε σε συγκέντρωση μειονοτικών σε υπαίθριο χώρο. Μάλιστα, αναφερόμενος στα τζαμιά, δεν χρησιμοποίησε τον όρο «αμοιβαιότητα» αλλά έκανε λόγο για... υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας! Ωστόσο, τον όρο αυτό χρησιμοποίησε στο δείπνο ο ψευδομουφτής Κομοτηνής, ο οποίος ζήτησε, στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας, να ανοίξει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης, αλλά να δοθεί και η δυνατότητα να ανοίξει στη Θράκη μια θεολογική σχολή για ιμάμηδες. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι η Αγκυρα επιμένει να αντιμετωπίζει την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης ως αντικείμενο «παζαρέματος» με την Ελλάδα...
http://www.ethnos.gr/summary.asp?catid=23141