22 Οκτωβρίου 2013

Γερμανικό «φιλοδώρημα» για τις αποζημιώσεις

Η Γερμανία δίνει 9 δισ. ευρώ στην Ελλάδα για να  ξεχάσει  τις πολεμικές αποζημιώσεις  Το ενδεχόμενο να δώσει στην Ελλάδα έως και 9δισεκατομμύρια ευρώ, με αντάλλαγμα να σταματήσει η χώρα μας τις διεκδικήσεις για τις πολεμικές αποζημιώσεις του Β' Παγκοσμίου Πολέμου εξετάζει η Γερμανία.Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, ένα από τα σενάρια που εξετάζει η Γερμανία είναι να παραιτηθεί από ένα μέρος των δανείων που έχει δώσει στην Ελλάδα στα πακέτα διάσωσης, ποσό που δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 9 δισεκατομμύρια ευρώ.Άλλο σχέδιο περιλαμβάνει την ενίσχυση των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων με την δημιουργία ενός επενδυτικού ταμείου από τη Γερμανία.
Και στις δύο περιπτώσεις, η Γερμανία θεωρεί ότι με αυτήν την πολιτική θα προσπαθήσει να αναχαιτίσει την προοπτική ενός νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους. Εξάλλου, εκτιμάται ότι η καταβολή των πολεμικών αποζημιώσεων αναμένεται να "περάσει" πιο εύκολα στην γερμανική κοινή γνώμη.

Βερολίνο: Της Φαίης Καραβίτη

Παρά τις αλλεπάλληλες δημόσιες τοποθετήσεις, με τις οποίες το Βερολίνο απορρίπτει συστηματικά οποιαδήποτε οφειλή της Γερμανίας προς την Ελλάδα από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, κύκλοι της γερμανικής κυβέρνησης όχι μόνο παραδέχονται ότι τους προβληματίζει το πλήγμα που δέχεται η εικόνα της χώρας, αλλά, επιπλέον, επεξεργάζονται ακόμη και σενάρια μερικής αποκατάστασης, ενδεχομένως με παραίτηση από τμήμα των κεφαλαίων που έχουν διαθέσει για τα ελληνικά πακέτα διάσωσης ή με δημιουργία ταμείου για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

                         

-Πρωτοσέλιδο στους «ΝΥΤ» οι γερμανικές αποζημιώσεις

-Ολόκληρη η απόρρητη έκθεση για τις γερμανικές αποζημιώσεις


http://www.imerisia.gr/
http://www.real.gr